Αποκλειστικό : Με τερματικό σταθμό στο Ζεφύρι σχεδιάζεται η επέκταση της Γραμμής 2 του μετρό.





Στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μεγάλο έργο επέκτασης του Μετρό που θα μεταμορφώσει τα δυτικά προάστια της Αθήνας, τα επόμενα χρόνια, βελτιώνοντας παράλληλα αισθητά την καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, συμπεριλαμβάνεται η πόλη του Ζεφυρίου.

Οι τοπογραφικές μελέτες στην επέκταση της Γραμμής 2 (κόκκινη), σε μήκος χάραξης 4χλμ, αλλά και στις θέσεις των 2 νέων προβλεπόμενων υπόγειων σταθμών σε Καματερό και Ζεφύρι (σύνδεση με Προαστιακό), είναι σε εξέλιξη.

 Στην περιοχή βρίσκεται ήδη από τις αρχές Απριλίου κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας "ΑΝΤΑΙΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε." στην οποία - σύμφωνα με δημοσίευμα του michanikos-online - ανατέθηκε η τοπογραφική μελέτη από την Αττικό Μετρό, προκειμένου να διενεργήσουν μετρήσεις για την εκπόνηση τοπογραφικού διαγράμματος της μελέτης, που θα αφορά την τελική επέκταση της Γραμμής 2 από τον Άγιο Νικόλαο (Ίλιον) μέχρι τον σταθμό του Προαστιακού στο Ζεφύρι. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του έτους.

Την είδηση μας επαλήθευσε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, ο οποίος επεσήμανε πως η τοπογραφική αποτύπωση περιλαμβάνει όλες τις οδούς που περικλείονται σε ζώνη χάραξης που εκτείνεται από την αρχή της Λεωφόρου Παναγίας Γρηγορούσης και τη Φιλικής Εταιρείας (πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, νησίδες και παρτέρια, στο πλάτος και το μήκος τους) έως το σκεπαστό της Αττικής Οδού, όπου προβλέπεται να γίνει ο τερματικός σταθμός του μετρό σε σύνδεση με τις γραμμές του Προαστιακού.

Η σημαντική αυτή προσθήκη στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς της πόλης, σε συνδυασμό και με την αξιοποίηση της παλιάς μετρικής γραμμής για την επέκταση του Προαστιακού σιδηρόδρομου από τα Άνω Λιόσια στα Μέγαρα, αναμένεται να αλλάξουν πλήρως τον συγκοινωνιακό χάρτη της περιοχής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Με την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για τερματική σύνδεση της Γραμμής με το Ζεφύρι, πιθανόν να αποτελέσει τον προπομπό στον μελλοντικό σχεδιασμό για περαιτέρω διεύρυνσή της προς το ιστορικό κέντρο του Μενιδίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια