Δυνατό crash test για τα αντιπλημμυρικά η έντονη βροχόπτωση στα Άνω Λιόσια

 


   Η έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Αυγούστου δημιούργησε ελάχιστα  προβλήματα στους δρόμους που έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα.  Από την έναρξη του φαινομένου οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικής Υπηρεσίας, Θανάσης Σχίζας, και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης βρέθηκαν στα σημεία που πιθανόν η έντονη βροχόπτωση να δημιουργούσε προβλήματα. 
Αν και όσο διαρκούσε η νεροποντή στους δρόμους με αγωγούς ομβρίων ανέβηκε η στάθμη των υδάτων χρειάστηκαν ελάχιστα μόλις λεπτά ώστε τα όμβρια να τα απορροφήσουν οι  αγωγοί από την ισχυρή νεροποντή.  



  Αντίθετα επιβεβλημένη είναι η ανάγκη να ξεκινήσουν τα νέα αντιπλημμυρικά έργα τόσο στην οδό Πηνειού όσο και στους κάθετους δρόμους αυτής που όπως δήλωσε στο paraponofylis o Αντιδήμαρχος  Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας, είναι έργο έτοιμο να ξεκινήσει με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την Περιφέρεια Αττικής. 


Ο κ. Σχίζας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην οδό Κορινθιακού Κόλπου για να διαπίστωση  ιδίοις όμμασι τη λειτουργία απορροής  υδάτων στο πρόσφατα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο,  καθώς και να δρομολογήσει τις ενέργειες αποκατάστασης, από τα συνεργεία του ΟΤΕ και της ΔΕΔΔΗΕ, μετά από τις πτώσεις που προκλήθηκαν σε κολώνες των δικτύων τους.




     Από την πλευρά ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προσστασίας, Μιχάλης Οικονομάκης, όπως δήλωσε στο paraponofylis τα συνεργεία του Δήμου Φυλής είχαν από χθες προβεί σε προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων. Με την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των κατοίκων διέκοπταν προληπτικά την κυκλοφορία αλλά και τους χώρους που η νεροποντή είχε δημιουργήσει προβλήματα στα δίκτυα κοινής ωφελείας. 



 Επίσης ο κ. Οικονομάκης μας ανέφερε ότι με την εξασθένηση των φαινομένων έχει δρομολογηθεί ο καθαρισμός των δρόμων και των φρεατίων  από  χώματα και φερτά υλικά που ενδέχεται να συσσωρευτούν από την έντονη νεροποντή.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια