Αθηνά Μαρτίνου: Η ισχυρότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας έκλεισε τα 95

 


Η Αθηνά Μαρτίνου, η Νουνού της ελληνικής ναυτιλίας -όπως την αποκαλεί η οικογένειά της- έκλεισε τα 95 της χρόνια.

Πρόκειται για την πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης και μάλιστα, προσωπική φίλη της Βασίλισσας Ελισάβετ -αν και η ίδια προτιμά να κρατάει χαμηλό προφίλ και να μην επιδεικνύει την ισχύ και την οικονομική της άνεση. Πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την διαχείριση των πλοίων της οικογένειας της, του γένους Μεθενίτη το 1971. Μαζί με τους γιους της, Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσε την εταιρεία Thenamaris Ships Management.

Όταν, τη δεκαετία του ΄90, και συγκεκριμένα το 1991, η Αθηνά αποφασίζει να παραδώσει τα ηνία στα παιδιά της, ο Θανάσης Μαρτίνος αποχωρεί από την εταιρεία, για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean Maritime.

Το 1997, ακολούθησε ο Ανδρέας, που προχώρησε στην ίδρυση της ναυτιλιακής Minerva Marine, αφήνοντας ουσιαστικά στο τιμόνι της Thenamaris στον μικρότερο σε ηλικία αδελφό, Ντίνο.

Η Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου σε παλαιότερη συνέντευξή της στο site ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ του δημοσιογράφου Σέργιου Τράμπα είχε μιλήσει για τα πρώτα βήματα της οικογένειας στη ναυτιλία και το πώς κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση του ναυτιλιακού κόσμου.

Πηγή : protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια