Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα μείνουν εκτός στις εκλογές του 2023

 


   Ένα χρόνο πριν από την κατάθεση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των κατοίκων του Δήμου Φυλής, θα κάνουμε την πρώτη εκτίμηση της τρέχουσας εκλογικής κατάστασης.

 Οι ανακατατάξεις με τις συγχωνεύσεις παρατάξεων φέρνουν την μάχη του σταυρού να επικρατεί στις ερχόμενες εκλογές μιας και μέχρι στιγμής δε φαίνεται κάτι που να είναι σε θέση να απειλήσει την παράταξη του  Χρήστου Παππού. 

  Με την ολοκλήρωση της απογραφής και τον νέο εκλογικό νόμο που είναι σε ισχύ πάμε να κάνουμε εκτίμηση για το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα μείνουν εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου στις εκλογές του 2023. Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, η παράταξη που θα λάβει από 43% έως 60% των ψήφων των δημοτών θα λάβει 17 έδρες ενώ 12 θα μοιραστούν στην αντιπολίτευση. 

  Ξεκινώντας από τη Δημοτική Ενότητα Φυλής,  φαίνεται να μην υπάρχουν πρόθυμοι υποψήφιοι να κατέβουν μιας και η μία έδρα είναι κατειλημμένη, ενώ η δεύτερη, στην καλύτερη περίπτωση, θα πάει στη δεύτερη κατανομή  με αβέβαιη κατάληξη. 

 Στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα μιας και φαίνεται ότι για τις  τρεις έδρες έχουν κλειδώσει τα ονόματα, ενώ αν έρθει τέταρτη από τη δεύτερη κατανομή  το πιθανότερο είναι να πάει σε πρωτοεμφανιζόμενο δημοτικό σύμβουλο. 

 Για τις  εναπομείνασες δεκατρείς έδρες στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, αν δεν χαθεί κάποια-ες στη δεύτερη κατανομή,  αναμένεται να δοθεί ο πιο σκληρός αγώνας για την εκλογή τους. Είναι η Δημοτική Ενότητα που θα δεχτεί τα μεγάλα ονόματα από την πρώην παράταξη του Δημήτρη Μπουραΐμη καθώς και αυτούς που έρχονται από την υπόλοιπη αντιπολίτευση.  Αν δε, κατέβει  ο δυνατός  υποψήφιος της Δ.Ε. Φυλής σε αυτήν την ενότητα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα για  τους υποψήφιους που προέρχονται από την παράταξη Νέα Εποχή. Με δεδομένο ότι τέσσερα με πέντε "δυνατά χαρτιά" της Νέας Εποχής θα επανεκλεγούν, έστω και οριακά,  απομένουν οκτώ έδρες. Εφαρμόζοντας απλά μαθηματικά οι πιθανότητες επανεκλογής για όσους παρουσίασαν ελάχιστο ή μηδενικό έργο και νόμιζαν ότι πήραν την καρέκλα σπίτι τους είναι μηδαμινές.

Η δυναμική που παρουσιάζουν τα στελέχη που έρχονται είναι τέτοια που θα τους εκτοπίσει.




 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια