Οι τελευταίες εξελίξεις για τη μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων από τον Ελαιώνα στον Δήμο Φυλής



 To ΤΑΙΠΕΔ επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων τόνισε την Τετάρτη 13 Ιουλίου  ο Δημήτριος Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου σε συνάντηση με δημοσιογράφους. Όπως είπε σε εξέλιξη είναι διαγωνισμοί για αρκετά διαφορετικά έργα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την έναρξη και άλλων πρόσθεσε ο κ. Πολίτης, επισημαίνοντας ότι δίνεται έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. 
 Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ συμβάλλει στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει στην ωρίμανση και γρήγορη υλοποίηση έργων στρατηγικής σημασίας, "προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα" πρόσθεσε.
 Αναφορικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων σύμφωνα με την ενημέρωση που ακολούθησε προκύπτουν τα ακόλουθα που αφορούν το Δήμο Φυλής:
Αναμένεται έγκριση του τεχνικού δελτίου από την ΕΥΣΤΑ για τη μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Φυλής.  Στο πλαίσιο του έργου, προχωράει η ωρίμανση του χώρου υποδοχής και η προετοιμασία για τη διενέργεια διαγωνισμού για λογαριασμό του Δήμου Φυλής.
 Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας εξασφαλίσει 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πρόκειται να αναλάβει την ωρίμανση του ακινήτου, με όρους δόμησης, χρήσης γης, κ.α., ώστε το έργο να προκηρυχθεί, μέσω ΣΔΙΤ ή παραχώρησης, στα τέλη του 2023.
  Οι μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες θα πριμοδοτηθούν για τη μετεγκατάστασή τους στο νέο χώρο, λαμβάνοντας έκταση 100.000 τ.μ. επί συνόλου περίπου 300.000 τ.μ. Τα υπόλοιπα κτίρια / αποθήκες θα μπορούν να φιλοξενήσουν κι άλλες επιχειρήσεις, όπως εταιρείες ταχυμεταφορών και σιδηροδρομικές εταιρείες, καθώς ο νέος χώρος θα διαθέτει πρόσβαση, τόσο στο οδικό, όσο και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
  Το έργο στη Φυλή αναμένεται να αποτελέσει και σημαντικό έσοδο για τον δήμο Φυλής, καθώς ο δήμος, εκτός από το ενοίκιο για την παραχώρηση της έκτασης, θα λαμβάνει και ποσοστό επί των εσόδων.
Πηγή: Με πληροφορίες από capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια