Πρόταση βόμβα για το νέο ΠΕΣΔΑ από το Χρήστο Παππού

 

  Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) που είναι ο οδικός χάρτης που οι δήμοι της Αττικής θα διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους, έχει πάρει ήδη την σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΝ. Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, στην τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους της Αττικής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 ανάφερε ότι αναμένετε σύντομα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΠΕΣΔΑ, ώστε οι δήμοι να αρχίσουν να τον εφαρμόζουν άμεσα.



  Σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής θα γίνεται στα έξι πάρκα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα: 

 Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έκανε την πρόταση βόμβα και πρότεινε "να υποδείξει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔΑ) στους μελετητές, πού θα χωροθετηθούν οι νέες μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων". Η χωματερή στη Φυλή έχει κορεσθεί και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Χρειάζεται τόλμη και ευρύτητα πνεύματος γιατί η Αττική κινδυνεύει να μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο και τότε δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες απέναντι στους πολίτες, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.
     Όπως είπαμε ο ΠΕΣΔΑ είναι ο οδικός χάρτης και όχι αυτός πού θα πει πού θα γίνουν οι χωροθετήσεις των συγκεκριμένων πάρκων και είναι ξεκάθαρος σε ποια Πάρκα θα αποστέλλουν οι δήμοι για επεξεργασία τα απορρίμματα που θα συλλέγουν τα απορριμματοφόρα τους.
 Οι παρακάτω πίνακες μας δείχνουν σε ποια Πάρκα θα αποστέλλουν οι Δήμοι για επεξεργασία τα απορρίμματά τους:









 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια