Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στα Άνω Λιόσια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών



 Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή περισσότερων από 20 φορέων, πλούσια πολιτιστική-αθλητική δραστηριότητα και μαζική προσέλευση πολιτών της περιοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου η εκδήλωση του Παραρτήματός μας στα Άνω Λιόσια, πρώτος «σταθμός» των δράσεών μας με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. 

Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος της Πλατείας Ηρώων είχε στολιστεί με τα υλικά και τα συνθήματα του ΕΣΥΝ, και ήταν έτοιμος για την υποδοχή των συντελεστών και των επισκεπτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσαν ενημερωτικά τραπεζάκια, από τα οποία διακινούνταν η Διακήρυξη του ΕΣΥΝ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ανακοινώσεις και άλλα υλικά.

 

Από την Πανελλαδική Γραμματεία του ΕΣΥΝ παρευρέθηκε η Αντιπρόεδρος Μαρίνα Τσίγκα-ΣαραντέαΤην εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Χάρης Κωστόπουλος, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες φορείς. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων υπογράμμισε τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει λάβει η χρήση και η εξάρτηση από ουσίες στις συνθήκες της πανδημίας, γεγονός που αναδεικνύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του φαινομένου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ιδεολογήματα που προβάλλονται περί «ατομικής επιλογής», «αυτοδιάθεσης του σώματος», «λειτουργικού-μη λειτουργικού χρήστη» και «μαλακών-σκληρών ναρκωτικών», τα οποία αθωώνουν τη χρήση ουσιών, προωθούν την απελευθέρωση της κάνναβης ως κύριας ουσίας «εισόδου», και «ξεπλένουν» την εφαρμοζόμενη «αντιναρκωτική» πολιτική, με την υποβάθμιση των δομών πρόληψης και την υπονόμευση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης, στην οποία ήρθε πρόσφατα να προστεθεί και η λειτουργία του πρώτου χώρου εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών (ΧΕΧ) στην Αθήνα.

 

Μετά την κεντρική ομιλίατο «τιμόνι» της εκδήλωσης πήραν οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, με επιδείξεις και αγώνες πάνω σε παλαίστρα από το τμήμα πάλης ανδρών του ΑΟ ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ, το τμήμα πάλης του ΔΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ, καθώς και τα τμήματα πάλης γυναικών και ταεκβοντό του ΑΟ ΕΥΠΥΡΙΔΑΙΜε την παρουσία και την συμμετοχή τους στις επιδείξεις μας τίμησαν αθλητές και προπονητές με διακρίσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τους αγώνες πάλης διηύθυνε διεθνής διαιτητής.

 

Τη δική της ξεχωριστή συνέχεια έδωσε η παιδική-εφηβική θεατρική ομάδα «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ», με την παράστασή της «Σαν Παλιό Σινεμά ΙΙ». Με τα σκηνικά της και τις ερμηνείες των παιδιών, η παράσταση σαν χρονομηχανή μας «ταξίδεψε» σε στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, προσφέροντας απλόχερα στιγμές διασκέδασης και γέλιου.

 

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, όλοι οι συντελεστές έλαβαν διπλώματα και ανθοδέσμες ως αναμνηστικά δώρα, ενώ στους αθλητές που συμμετείχαν στις επιδείξεις απονεμήθηκαν επιπλέον και μετάλλια.

 

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς έστειλαν για ακόμα μία φορά ηχηρό μήνυμα κοινής δράσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και διεκδίκησης μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από εξαρτήσεις, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού για την κοινή εκδήλωση του Παραρτήματός μας και του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στις 2 Ιουλίου στο Μενίδι (8:30 μμ, Πλ. Δημαρχείου).






























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια