Γ.Α.Σ. Εύνικος: Ε-Π-Ι-Σ-Τ-Ρ-Ε-Ψ-Α-Μ-Ε !!!

 


Δέκα χρόνια αναμονής ήταν πολλά… Η γυναικεία ομάδα του Γ.Α.Σ. Εύνικος επέστρεψε εκεί όπου ανήκει!


Στο μπαράζ αποθέωση του αθλήματος η ομάδα μας επικράτησε με 52-49 του Πρωτέα Βούλας, στο κλειστό «Δ. Καλτσάς» του Βύρωνα και ολοκλήρωσε αήττητη (!) μια μαγική και συνάμα αξέχαστη σεζόν.

Ο αγώνας ήταν απολαυστικός για όσους είχαμε την τύχη να βρεθούμε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Εργάνης. Δύο ισάξιες ομάδες διεκδίκησαν μέχρις εσχάτων το πολυπόθητο εισιτήριο για τα σαλόνια του γυναικείου μπάσκετ, ενώπιον ενός απίστευτου κοινού που έσπευσε μέσα σε αθλητικά πλαίσια να γεμίσει απ’ άκρη σε άκρη κάθε γωνιά του γυμναστηρίου.

Όπως μαρτυρά και το τελικό αποτέλεσμα (σ.σ. σημειώθηκαν συνολικά μόλις 101 πόντοι) οι άμυνες εκατέρωθεν ήταν κυρίαρχες. Η διαφορά άλλαζε συνεχώς χέρια με την ομάδα της Βούλας να έχει καλύτερο πρώτο ημίχρονο και τις… αμαζόνες του Γιώργου Βελτσίστα και των συνεργατών του να κάνουν αυτό ακριβώς που έπρεπε στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο Εύνικος κατάφερε να αποκτήσει διαφορά νίκης (48-40, 35′) χάρη σε τρία διαδοχικά τρίποντα των Πατεράκη, Εμμανουηλίδου και Καίσαρα. Οι παίκτριες όμως των τυπικά φιλοξενούμενων δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αντέδρασαν και πλησίασαν στον πόντο μετά από εύστοχο τρίποντο της Χατζηγιακουμή (50-49, 39′ 21”).

Το τελικό 52-49 διαμόρφωσε με δύο βολές η Κική Εμμανουηλίδου δύο δευτερόλεπτα από το τέλος της αναμέτρησης… Η κόρνα της γραμματείας βρήκε τις αθλήτριές μας και τον κόσμο ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με την επιστροφή στην Α1 μπάσκετ.

Ακολούθησε το τελετουργικό που είχε προγραμματίσει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την απονομή μεταλλίων στην ομάδα του Εύνικου. Η κορύφωση των πανηγυρισμών ήλθε τη στιγμή που η Αναστασία Παπαδοπούλου ύψωσε στον ουρανό το Κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας του Νότου παίρνοντάς το στα χέρια από μία εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστριών που ανέδειξε η χώρα μας, την Άννυ Κωνσταντινίδου που είναι μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και υπεύθυνη του μπάσκετ γυναικών της Ομοσπονδίας!

Κοριτσάρες είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς. Συγχαρητήρια. Αξίζατε αυτή την άνοδο κάθε στιγμή μέσα στην εφετινή αγωνιστική σεζόν. Σας ευχαριστούμε…

Οι διαιτητές: Θεοδωρόπουλος-Ναστούλης
Τα δεκάλεπτα: 12-13, 30-30, 37-38, 52-49
Εύνικος (Βελτσίστας – Βάνας): Καραγιάννη, Εμμανουηλίδου 14(2), Καίσαρη 9(3), Ισκιόγλου, Παπαδοπούλου, Βούλγαρη 2, Κεσσέ 4, Πατεράκη 16(1), Ναυροζίδου 5(1), Μίχου 2.
Πρωτέας Βούλας (Μίχα – Κουτρόγιαννου): Χατζηβασιλείου 8(1), Σπαθάρου 13(3), Ζουρνή 3, Σακελλαρίου 3(1), Χατζηγιακουμή 9(1), Αναστασοπούλου Μ. 7, Σκουμπάκη, Αναστασοπούλου Χ. 6(1), Ζεσερ.

**Ολες οι φωτογραφίες έχουν αντληθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, www.basket.gr 

Πηγή:evnikosbasket.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια