«Τρίποντα στα σχολεία»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Φυλής

 Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου εκκίνησε, στον δήμο Φυλής, το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία», που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ο σύλλογός μας θα ήθελε να συγχαρεί ιδιαίτερα όσα παιδιά συμμετείχαν αλλά και όλους όσοi συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του, μιας και το πρόγραμμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και με γνώμονα πάντα τα πρωτόκολλα υγείας, περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ) ενώ, πλαισιώθηκε και από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Σε πλήρη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, της ΕΟΚ, με την καθολική αρωγή του Δήμου Φυλής, του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού «Η Πάρνηθα» καθώς και της Ε.Σ.Ε. A’θμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου και του Γ.Α.Σ. Εύνικος τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και δίψα για να έλθουν πιο κοντά στο μπάσκετ.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας , του Δήμου και του Σχολείου συναντήθηκαν και συζήτησαν μεταξύ τους. Ο κ. Βασίλης Ντάκουρης, Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής, ο κ. Γιάννης Κρεμμύδας από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, ο κ. Γιώργος Μαυροειδής ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ για τον αθλητισμό «Η Πάρνηθα», ο κ. Χρήστος Παππούς Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Γ.Α.Σ. Εύνικος», ο κ. Νικόλαος Ματαράγκας, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού σχολείου Ζεφυρίου, η κ. Αγγελική Κουμούση, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ζεφυρίου, ο κ. Συκαράς Γιώργος προπονητής του ΝΠΔΔ, ο κ. Αθανάσιος Μπουζιώτης και η κ Άννα Κούστα δάσκαλοι φυσικής αγωγής του 1ου Δημοτικού σχολείου Ζεφυρίου.

Ευχάριστη έκπληξη, στο τέλος της συζήτησης, ήταν οι αναμνηστικές φωτογραφίες που δώρισε ο Εύνικος και προέρχονταν από το ιστορικό αρχείο της καλαθοσφαίρισης στο δήμο μας, από το 1984, του μοναδικού καλαθοσφαιρικού συλλόγου μας.

Φωτογραφίες από τις συμμετοχές των ομάδων αγοριών και κοριτσιών στο τουρνουά δημοτικών σχολείων, που συμπληρώνει τα 30 χρόνια, επίσης φωτογραφικά καρέ του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου από το 2000, από την εθελοντική δράση για δεκαετίες πλέον του δασκάλου μας Μπουζιώτη Αθανάσιου, από την συμμετοχή της κ. Μίχα Ελένης, ως προπονήτριας της γυναικείας ομάδας του Γ.Α.Σ. Εύνικος το 2019, όπου πραγματοποιήθηκε η άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών και τέλος από την κατάκτηση του κυπέλου Ελλάδας Μπάσκετ το 2004, της ομάδας του ΔΑΣΑΛ (νυν Εύνικος Γ.Α.Σ.) με την συμμετοχή, ως αθλήτριας, της διεθνής καλαθοσφαιρίστριας κ Δελή Κατερίνας.

Ο σύλλογος ευχαριστεί όλους θερμά. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά τα οποία χάρηκαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας και παίζοντας μπάσκετ. Καλή συνέχεια στο πρόγραμμα. Καλό παιχνίδι στην εθνική μας την Παρασκευή στις 6μμ στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

basketballDNA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια