Πιστώθηκαν τα πρώτα 14,7 εκατομμύρια για τη δημιουργία του Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 


   Μερικές ώρες πριν την έλευση του 2022 πιστώθηκαν τα πρώτα χρήματα για τη δημιουργία του Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το Υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε την έγκριση  πίστωσης  14,7 εκατομμυρίων Ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την ανάπλαση της παλιάς χωματερής. 
  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το 2018 του  Αλέξη Τσίπρα στα Άνω Λιόσια για τα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς είχε παραδώσει  μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας για την ανάπλαση της χωματερής  στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο. Τον Μάιο του 2019  ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργος Τσίπρας ενημέρωνε το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού ότι η χρηματοδότηση για το Περιβαλλοντολογικό Πάρκο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και στις 31 Μαΐου 2019  ο τότε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης έδωσε την τελική έγκριση για την ένταξη του έργου "Ανάπλαση και αξιοποίηση αποκατεστημένων κυττάρων ΧΔΑ ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Φυλής Δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας", στο ΠΔΕ. 
  Χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση χρόνια για να φτάσει η 19  Οκτώβριου 2021 που είχαμε την υπογραφή  των συμβάσεων του έργου ανάπλασης της Χωματερής και μετατροπής της σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Πριν μας αποχαιρετήσει το 2021 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης πίστωσε τα πρώτα 14,7 εκατομμύρια Ευρώ για την άμεση έναρξη και τάχιστη πρόοδος των εργασιών, ώστε το 2023 να έχει ολοκληρωθεί το σύνολό του έργου συνολικού προϋπολογισμού 26.000.000€.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής πρόκειται για ένα πολυσήμαντο έργο που:

·         Εξασφαλίζει Δωρεάν Ρεύμα σε 5.500 ευάλωτα νοικοκυριά της περιοχής

·         Αναβαθμίζει το Περιβάλλον και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των Πολιτών, με την αποκατάσταση σε πρώτη φάση, 1.500 στρεμμάτων της πρώην Χωματερής

·         Θεμελιώνει ένα νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο για τη μετάβαση του Δήμου Φυλής στη νέα εποχή της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με προστασία του Περιβάλλοντος και κοινωνική ανταπόδοση στους Πολίτες της περιοχής.

“Το όραμα μας για το Εμβληματικό Έργο της Ανάπλασης της Χωματερής και τη δημιουργία Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την έλευση του 2022 παίρνει σάρκα και οστά. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν  μεθοδικά για την πραγμάτωσή του, τον Υπουργό Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη και τον αρμόδιο Υφυπουργό Ιωάννη Τσακίρη που σε χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, προχωρούν στην πρώτη γενναία χρηματοδότηση για ένα έργο που θα αλλάξει ουσιαστικά την πορεία του Δήμου μας και ευρύτερα της Δυτικής Αττικής, δίνοντας ταυτόχρονα οικονομική ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά” σημειώνει ο Δήμαρχος Φυλής  Χρήστος Παππούς. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια