Άναψε φωτιές στην Αττική ο αποτεφρωτήρας του ΕΔΣΝΑ

 




   
   Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού να αναβληθεί η συζήτηση  του θέματος "Έγκριση τευχών δημοπράτησης για τη λειτουργία της μονάδας θερμικής επεξεργασίας επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων (ΕΑΥΜ) και προσομοιαζόντων με αυτά" , μέχρι να συνεδριάσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Μάλιστα με επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου  Γιώργος Μαρκόπουλος είχε ζητήσει από τα μέλη που την εκπροσωπούν να καταψηφίσουν το θέμα στην περίπτωση που θα ερχόταν προς ψήφιση, καλώντας σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη τους εκπροσώπους των δήμων που απαρτίζουν την ΠΕΔΑ. Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς αψήφησε την παράκληση της Ένωσης των Δημάρχων που τον έστειλαν σε αυτή τη θέση. Θετικά  άλλωστε ψήφισε  και ο συμπαθέστατος και δραστήριος, όπως τον αποκάλεσε τοπικό μέσο, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος.
   Στην σημερινή, 10 Νοεμβρίου,  έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ  η ψήφιση του θέματος από τον κ. Μπουρνούς όπως ήταν αναμενόμενο εξόργισε τους συναδέλφους του δημάρχους της Αττικής και οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν, με τη φωτιά που άναψε ο αποτεφρωτήρας να φουντώνει ακόμη περισσότερο. 
 Το "πάρτι" στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) όπως το παρουσίασε ο  Προέδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΠΕΔΑ και  Δήμαρχος 3Β (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η δήθεν επίκληση των άνωθεν εντολών από το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  και η φασιστική συμπεριφορά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Φυλής,  του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη έκαναν το Χρήστο Παππού να ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ κ. Μαρκόπουλο την ανάκλησή του από μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ. 
  Ενώ ύστερα από τις αποκαλύψεις του κ. Κωνσταντέλλου για έργα της Περιφέρειας Αττικής από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη προς τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου του οποίου δήμαρχος είναι ο κ. Μπουρνούς, ο Χρήστος Παππούς υπέβαλε την παραίτησή του και από μέλος της ΠΕΔΑ, χωρίς όμως να την κάνει δεκτή ο πρόεδρος κ. Μαρκόπουλος.
  Το θέμα του ΕΔΣΝΑ  παίρνει πλέον τεράστιες πολιτικές διαστάσεις, ενώ οι σχέσεις των ΟΤΑ Α και Β βαθμού της Αττικής  βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα δείξουν αν τα πνεύματα θα ηρεμήσουν ή το τεντωμένο σχοινί θα σπάσει. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια