Στο καναβάτσο Πατούλης και Κόκκαλης από τους Δημάρχους της Αττικής

 


    Στα άκρα φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή της εν κρυπτώ αποφάσεις του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), κάτι που είχε διαφανεί και στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ στις αρχές Οκτωβρίου μέσα από τις ομιλίες του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΠΕΔΑ και  Δήμαρχου 3Β (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.   
Μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι αυτά που γίνονται από τις δημοτικές αρχές,  για τις αποφάσεις της περιφέρειας, και αντιδρούν με έργα, κινητοποιήσεις και γεμίζοντας ταυτόχρονα με απορρίμματα  το ΧΥΤΑ Φυλής:

  Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε με όλα αυτά που προσπαθεί να εφαρμόσει ο  ΕΔΣΝΑ και να φέρει προ τετελεσμένων αποφάσεων τους δημάρχους της Αττικής.  Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος καλεί σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη τα μέλη τόσο της ΠΕΔΑ όσο και του ΕΔΣΝΑ την Τρίτη 9 Νοεμβρίου για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Ταυτόχρονα ζητά από τα μέλη που τον εκπροσωπούν στον ΕΔΣΝΑ να ενημερωθούν πρώτα από την αρμόδια επιτροπή της ΠΕΔΑ πριν προχωρήσουν σε ψήφιση αυτών των θεμάτων, ανάμεσά τους και το θέμα της λειτουργίας της μονάδας θερμικής επεξεργασίας επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων (ΕΑΥΜ) .
  Τόσο ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Κόκκαλης όσο και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης φαίνεται να έχουν στριμωχτεί από τους δημάρχους της Αττικής, που κατέχουν την πλειοψηφία  στην Εκτελεστική Επιτροπή αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, και δύσκολα θα ψηφιστούν  αυτά τα θέματα εκτός αν προσφύγουν σε διοικητικό πραξικόπημα. 









 πηγή: westvoice.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια