Έντονη αντίδραση του Δήμου Φυλής στα λεγόμενα της Ζωής Κωσταντοπούλου


Φώτο αρχείου

  

 Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους του Πανοράματος η επίσκεψη της κ. Κωσταντοπούλου, περιστοιχισμένη από δεκάδες ανθρώπους, στη δημοτική περιουσία του πρώην καταπατημένου οικοπέδου από οικογένεια ρομα. Μετά το τέλος της επίσκεψης οι κάτοικοι ρωτούσαν προς κάθε κατεύθυνση να μάθουν τι είχε συμβεί και προς τι αυτή η πολυπληθής επίσκεψη. Την απορία τους την έλυσε μερικές ώρες αργότερα  με ανάρτηση στο χρονολόγιό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κα. Κωνσταντοπούλου κάνοντας γνωστό πως η απόφαση του Δήμου Φυλής να απομακρύνει με τη διαδικασία της διοικητικής αποβολής την οικογένεια ρομά που καταπατούσε τη δημοτική περιουσία στα Άνω Λιόσια, κατεδαφίζοντας το ακίνητο για το οποίο είχε αποζημιωθεί και παρανόμως καταλάμβανε επί 20ετίας, κρίθηκε... παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο και πλέον θα πρέπει να αποκαταστήσει την οικία που κατέστρεψε για να επιστρέψει πίσω η οικογένεια.

 Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το 2001, το ακίνητο ιδιοκτησίας των ΡΟΜΑ, πέρασε στα χέρια του Δήμου Φυλής έναντι του ποσού των 19.850.000 δραχμών χωρίς ποτέ να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη (τον Δήμο) αφού οι πωλητές συνέχιζαν να παραμένουν σε αυτό. Περνώντας τα χρόνια οι ανάγκες της οικογένειας μεγάλωναν και το ακίνητο των 75τμ αυξανόταν και αυτό παράλληλα με την προσθήκη νέων σημείων στέγασης.

  Η υπόθεση της απομάκρυνσης των καταπατητών ρομά από το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής, απασχόλησε έντονα τον περασμένο Φεβρουάριο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν ο Δήμος δεχόμενος τις έντονες πλέον πιέσεις των περίοικων να δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου στον χώρο της παράνομης εγκατάστασης των ρομά, αποφάσισε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για διοικητική αποβολή της οικογένειας.

 Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Δήμος  (τον οποίο η συνήγορος της οικογένειας παρουσιάζει ως ανάλγητο), και παρά τα εξώδικα που δέχτηκε είχε φροντίσει πολύ νωρίτερα με τοποθέτηση προκάτ βαρέος τύπου, για τη μετεγκατάσταση των ρομά καταπατητών στην οδό Κόκκινης Μηλιάς το οποίο ωστόσο δεν δέχθηκαν ΠΟΤΕ να επισκεφτούν!

 Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί, όπως ήταν αναμενόμενο, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Δήμου Φυλής, ο οποίος με ανακοίνωσή του διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση:

" Ο Δήμος Φυλής προστατεύει τη δημοτική περιουσία.

Αυτοί που επενδύουν πολιτικά στην υπόθεση της διοικητικής αποβολής από ιδιοκτησία του Δήμου, θα απογοητευθούν, για ακόμα μια φορά. Ο Δήμος Φυλής, σταθερά προσηλωμένος στην, εκ του νόμου, υποχρέωση προστασίας της δημοτικής περιουσίας, θα προστατεύσει τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία από τους καταπατητές και θα την αξιοποιήσει, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, μετατρέποντας την σε χώρο πρασίνου"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια