Άμεσα να βρεθεί λύση στο θέμα του καταπατημένου ακινήτου στο Πανόραμα.


      Η ατολμία του Δήμου Φυλής να εφαρμόσει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης μετά τα συνεχή εμπόδια που βάζουν διάφορες ΜΚΟ μέσω της Ειδικής Γραμματείας των ΡΟΜΑ, είναι οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν τη δημιουργία των επεισοδίων το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στη συνοικία  Πανοράματος. Ο άτυχος κάτοικος  δέχτηκε επίθεση από δύο ΡΟΜΑ μπροστά στα μάτια της κόρης του την ώρα που επέστρεφαν από το φροντιστήριο και να διακομιστεί  στο νοσοκομείο με κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις και μερική ρήξη τυμπάνου. Η παρουσία της ομάδας των ΟΠΚΕ που λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει την συνδρομή της  αντιδήμαρχος του Δήμου Φυλής αποσόβησε τη γενίκευση των επεισοδίων. O αντιδήμαρχος Φυλής  παρόλο που είναι ένας από τους ελάχιστους που είναι παρόν στα επεισόδια που δημιουργούν οι ΡΟΜΑ στην περιοχή των Άνω Λιοσίων δεν τον απαλλάσσετε των ευθυνών που φέρουν οι διοικήσεις του Καποδιστριακού Δήμου Άνω Λιοσίων, του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής και ίσως της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.
   Τι εννοούμε όμως  για τις ευθύνες αλλά και πώς φτάσαμε για ακόμη μία φορά στα ίδια  επεισόδια στη συνοικία Πανοράματος; Ο λόγος είναι ένας και αφορά το καταπατημένο ακίνητο του Δήμου Φυλής από  ΡΟΜΑ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
    Το 2001 το ακίνητο ιδιοκτησίας των ΡΟΜΑ πέρασε στα χέρια του Δήμου Φυλής έναντι 19.850.000 δραχμών χωρίς ποτέ να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη αφού οι πωλητές συνέχιζαν να παραμένουν σε αυτό. Περνώντας τα χρόνια οι ανάγκες της οικογένειας μεγάλωναν και το ακίνητο των 75τμ αυξανόταν και αυτό παράλληλα με την προσθήκη νέων οικιών τύπου κοντέινερ. Όλα αυτά τα χρόνια η μόνιμη δικαιολογία ήταν πως δεν είχε γίνει η ολοκληρωτική εξόφληση από το Δήμο. Το 2012 που ο Σύλλογος Πανοράματος ανακίνησε το θέμα,  η τότε διοίκηση του Δήμου λίγο πριν ολοκληρώσει τη θητεία της με την απόφαση 35/19-3-2014 αναγνώρισε ανεπίσημα  την ιδιοκτησία του Δήμου για τους δικούς της όμως λόγους. 
    Από εκεί και μετά οι πιέσεις του Συλλόγου Πανοράματος έφεραν σαν αποτέλεσμα ο Δήμος Φυλής να αποδεχτεί την ιδιοκτησία του και να μιλάει για πρώτη φορά για καταπατητές. Με την απόφαση 147/15-6-2015 ο Δήμος Φυλής αποφάσισε τη διοικητική αποβολή των καταπατητών από το ακίνητο. Λίγες μέρες αργότερα με το υπ΄αριθμόν πρωτ. 28299/24-6-2015 έγγραφο ο Δήμος Φυλής ζητούσε από τους καταπατητές να του αποδοθεί το ακίνητο. Πράγμα το οποίο δεν έγινε και είχε σαν αποτέλεσμα ο Δήμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του 2016  και να κερδίσει τη δίκη με αριθμό απόφασης 5399/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
  Από δω και πέρα έχουμε τα εξής παράδοξα. Ο Δήμος να έχει κερδίσει στα δικαστήρια, άλλα η ΜΚΟ "Νέοι Κοινωνικοί Ορίζοντες" μέσω της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξης των ΡΟΜΑ στις 20 Απριλίου 2017 να ζητάει στην ουσία να μην εκτελέσει ο Δήμος Φυλής τη δικαστική απόφαση. Ο Δήμος Φυλής μερίμνησε για την μετεγκατάσταση της οικογένειας υποδεικνύοντας άλλους χώρους χωρίς όμως να βρει θετική ανταπόκριση καθώς δε δέχονταν την μεταφορά τους σε άλλο χώρο.
  Ο Σύλλογος Πανοράματος στη συνέχεια αναθέτει σε δικό του δικηγόρο να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση αλλά και πάλι η ίδια ΜΚΟ φέρνει νέα εμπόδια. Μετά και από αυτή την εξέλιξη η δικηγόρος πήρε νέα δικάσιμο για την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.
  Η επίδοση της νέας κλήτευσης στους καταπατητές ήταν και ο λόγος για τη δημιουργία των επεισοδίων της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2017 που είχε σαν αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Θριάσιο νοσοκομείο ο κάτοικος Πανοράματος μαζί με την ανήλικη κόρη του από την επίθεση που δέχτηκαν.
   Ελπίζουμε ότι το συντομότερο όλες οι πλευρές να μπορέσουν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση  και το ζήτημα αυτό να μη γίνει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης γιατί αλλιώς προβλέπεται να οδηγηθούμε σε  άλλες χειρότερες καταστάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια