Έρχονται εξελίξεις στις δημαιρεσίες και θητεία Αντιδημάρχων-Εγκύκλιος για συνεδριάσεις ταυτόχρονα δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη

 

  Για το ζήτημα διεξαγωγής των δημαιρεσιών ( = εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και  Επιτροπών) και της δυνατότητας δίμηνης παράτασης της θητείας των Αντιδημάρχων, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τους Συναδέλφους του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την 31η Αυγούστου. 
Στο ερώτημα, τι θα γίνει με τις δημαιρεσίες για εκλογές Προεδρείων και λοιπά ο κύριος Παπαστεργίου ανάφερε χαρακτηριστικά: 
- να θυμίσω ότι η θητεία μας σε αυτή τη σεζόν είναι 4 χρόνια και 4 μήνες, άρα τα μισά της θητείας είναι στο τέλος Οκτώβρη, 1η Νοέμβρη για την ακρίβεια -και κατά πόσο μπορούμε εμείς να ανανεώσουμε για 2 μήνες ή όχι τη θητεία των Αντιδημάρχων.
 -Είμαστε σε μια επικοινωνία. Έχει πάει λίγο μπρος – πίσω αυτή η Τροπολογία μία άποψη θα ήταν απλώς να δώσουμε παράταση στους Αντιδημάρχους μας. Καλό θα ήταν αυτό να είναι και λίγο πιο ξεκάθαρο με μία ερμηνευτική, μια ΕΓΚΥΚΛΙΟ που ΘΑ ΒΓΕΙ. 

 Μια σημαντική επισήμανση για τις «συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων» στις «Δημόσιες Υπηρεσίες» περιλαμβάνει η 59η, ΔΙΔΑΔ/Φ.69/179/οικ. 16812/30.8.2021, εξ. επείγουσα Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Εγκύκλιος στη συνέχεια, στο σημείο 6 της Ενότητας Α’ ορίζει το εξής:
« Όσον αφορά τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων επισημαίνεται ότι εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συμμετοχή όλων των μελών αυτών δια ζώσης είναι δυνατή η συμμετοχή δια ζώσης μόνο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού ή νόσησης ΚΑΙ η συμμετοχή των υπολοίπων μέσω τηλεδιάσκεψης. »
 Η εν λόγω Εγκύκλιος ανήκει στη σειρά Εγκυκλίων που εκδίδει για τη Δημόσια Διοίκηση η Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπ. Εσωτερικών (με απλά λόγια, του τέως Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βασ. Σοφίας). Δεν είναι Εγκύκλιος της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια