Σε διαβούλευση η σύνταξη Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Φυλής

 



   Ο Δήμος Φυλής θα προχωρήσει, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00, σε διαδικτυακή διαβούλευση, μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου  Α' Διαβούλευση Σ.Β.Α.Κ. Δήμου Φυλής.
  Σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δεν αποτελούν μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά είναι αποτέλεσμα συστηματικής ανάλυσης και αποτύπωσης της παρούσας και μελλοντικής κατάστασης, σχεδιασμού και αξιολόγησης μέτρων που η ευρωπαϊκή και διεθνής πρακτική προτείνει ως βέλτιστα για κάθε περίπτωση, εφαρμογής νέων πολιτικών και νέων μορφών συνεργασίας, ανάδειξης νέων πηγών χρηματοδότησης και σωστού και ακριβούς προγραμματισμού.
  Με το αριθμ. πρωτ. 5377/27-10-2016 έγγραφο – πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου απεστάλη προς 168 Δήμους σύμφωνα με μια σχετική αξιολόγηση και ιεράρχηση που έγινε από τον Τεχνικό Σύμβουλο του Πράσινου Ταμείου. .Με την υπ΄ αρ. 114.6/2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η ένταξη 150 Δήμων ως δικαιούχων χρηματοδότησης ανάμεσά του και ο Δήμος Φυλής.
  Ένα ΣΒΑΚ ευνοεί την ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των σχετικών μορφών μεταφοράς, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες μορφές. Το σχέδιο αποτυπώνει μια ολοκληρωμένη σειρά τεχνικών μέτρων, μέτρων υποδομής, και συνήθως, αφορά στα εξής θέματα:
(α) Δημόσια συγκοινωνία
β) Βάδισμα και ποδηλασία
(γ) Διαλειτουργικότητα
(δ) Ασφάλεια αστικών οδών
(ε) Οδικές μεταφορές (ρέουσες και αδρανείς)
(στ) Αστική εφοδιαστική
(ζ) Διαχείριση κινητικότητας
(η) Ευφυή Συστήματα Μεταφορών.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια