Σωματείο Εργαζομένων: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ



ΑΠΕΡΓΙΑ   ΠΕΜΠΤΗ  3  ΙΟΥΝΗ

Συνάδελφοι 

Η αντεργατική λαίλαπα που πάνω από 10-15 χρόνια ζούμε , με οξύτητα , δεν έχει τελειωμό .Οι κυβερνήσεις αλλάζουν , στα πρόσωπα , όχι όμως επι της ουσίας γιατί σχεδόν την ίδια πολιτική εφαρμόζουν.

Μέχρι πρόσφατα είχαμε τα μνημόνια τώρα με άλλο μεγάλο στόχο , γι αυτούς , το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ  ένα ακόμα νομοσχέδιο έκτρωμα φέρνει προς ψήφιση και άμεση εφαρμογή και η σημερινή κυβέρνηση.

Με το νομοσχέδιο καταργείται ότι είχε απομείνει από τα δικαιώματα μας που με κόπους , θυσίες και αγώνες είχαμε κερδίσει , γι αυτό δεν παίρνει καμία γιατρειά ή βελτίωση όπως δεν περιέχει κάτι θετικό όπως προσπαθούν να πείσουν αρκετοί καλοθελητές και προπαγανδιστές των επιλογών που θεσμοθετούνται .

Οσα προβλέπονται μας αφορούν ΟΛΟΥΣ . Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ δημόσιουκαι ιδιωτικού τομέα , εργαζόμενων στους Δήμους ή στα Υπουργεία , μόνιμων – αορίστου ή συμβασιούχων , παλαιών και νέων εργαζόμενων κλπ ούτε βέβαια ο καλός Δήμαρχοςή ο καλός εργοδότης δεν θα τα εφαρμόσει .

Με το νομοσχέδιο :

Καταργείται ο σταθερός χρόνος εργασίας και καθιερώνεται Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καταργείται η Κυριακάτικη αργία 

Καταργείται η μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα 

Θεσμοθετείται η απλήρωτη εργασία

Επιβάλλονται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας 

Θέλουν συνδικάτα – σωματεία που επι της ουσίας θα διαπραγματεύονται μόνο τον τρόπο εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων , που θα προασπίζονται τους απεργοσπάστες , που θα εργάζονται κατά την απεργία εκτός από το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και το 1/3 των εργαζόμενων , που οι ψηφοφορίες και συνελεύσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά κλπ

Θέλουν Δήμους που θα λειτουργούν μέσω των ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝπου συστήνουν αυτή την περίοδο και μια σειρά ακόμα αντεργατικά μέτρα

Συνάδελφοι 

Τα όσα έχουμε ζήσει και βιώνουμε τουλάχιστον από τα τέλη της δεκαετίας του 2000 ,  και που οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι θα συμβούν , μια σειρά ανατροπές σε βασικά δικαιώματα μας που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομική μας κατάσταση αλλά με ένα σωρό δικαιώματα . Σήμερα που υπάρχει η δυνατότητα να γευθούν και οι εργαζόμενοι τα όσα η επιστήμη και οι ίδιοι παράγουν , το βιοτικό μας επίπεδο συνεχώς υποβαθμίζεται. Δεν σκύβουμε άμοιρα το κεφάλι της υποταγής. Αγωνιζόμαστε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας , ανατρέπουμε εμπόδια που υπάρχουν , ξεπερνάμε αναστολές και αναβολές γιατί όχι στο μέλλον αλλά αύριο οι επιπτώσεις θάναι καταιγιστικές .

Στον πόλεμο τους απαντάμε με τα δικά μας όπλα Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ – ΚΑΘΟΛΙΚΑ ,  με όλα τα μέτρα προφύλαξηςστην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια