Τα "αζήτητα" ακίνητα (μέσω προσφύγων) βρήκαν τον "μάστορά" τους

 

  Το θέμα που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Απριλίου στο Πανόραμα, με την έλευση πούλμαν με πρόσφυγες, έφερε στην επιφάνεια αυτό που γίνεται σε όλη την επικράτεια. Το Πρόγραμμα ESTIA που διαχειρίζονται διάφορες ΜΚΟ και υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρήκαν ως μάνα εξ ουρανού δεκάδες ιδιοκτήτες για πηγή εισοδήματος των ακινήτων τους που βρίσκονταν στα "αζήτητα". 
     Η ΜΚΟ, που διαχειρίζεται το ακίνητο στο Πανόραμα, έφερε μία οικογένεια Σύριων από την Θεσσαλονίκη να εγκατασταθεί στο διώροφο οίκημα. Αυτό είχε σαν  αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλη αυτή η απογευματινή κινητοποίηση ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για νόμιμες διαδικασίες. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, τόσο στα έγγραφα που έφερε ο οδηγός του πούλμαν, όσο και στα χαρτιά που είχαν οι επιβάτες, εξακριβώθηκε ότι όλα ήταν νόμιμα. Στα ερωτήματα που έθεσε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης αλλά και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος προς την εκπρόσωπο της ΜΚΟ γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση για αυτές τις μετακινήσεις ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα, δεν έλαβαν καμία απάντηση.
  Όπως έγινε γνωστό το συγκεκριμένο διώροφο ακίνητο στο Πανόραμα είναι νοικιασμένο από δύο διαφορετικές ΜΚΟ, ένας όροφος σε κάθε μία, για τη φιλοξενία προσφύγων. Αλλά δεν είναι και το μοναδικό καθώς υπάρχουν αρκετά ακόμη νοικιασμένα ακίνητα  στην περιοχή που διαμένουν οικογένειες προσφύγων. 
  Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών το πούλμαν αποχώρησε μεταφέροντας τους υπόλοιπους επιβάτες στον τελικό τους προορισμούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια