Άμεση κινητοποίηση από Μιχάλη Οικονομάκη για την έλευση πούλμαν με πρόσφυγες στο Πανόραμα

 



Αναστάτωση προκάλεσε στους κάτοικους του Πανοράματος Άνω Λιοσίων η άφιξη ενός πούλμαν στην περιοχή τους, το απόγευμα της Παρασκευής, το οποίο μετέφερε 40 περίπου μετανάστες – ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά – όταν το είδαν να σταθμεύει και να αποβιβάζει κάποιους από αυτό. Άμεσα ειδοποίησαν τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη, ο οποίος έσπευσε θορυβημένος στο σημείο για να εξακριβώσει τι συμβαίνει.

Όπως ενημέρωσε ο οδηγός του πούλμαν τον κ. Οικονομάκη, οι μετανάστες μεταφέρονταν από τη Θεσσαλονίκη σε σπίτια στα οποία διαμένουν ομοεθνείς τους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με εντολή από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.



 Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία του ίδιου και του συνοδού τους, στην περιοχή επρόκειτο να αποβιβαστεί μόνο μία 4μελής οικογένεια Σύριων, προκειμένου να συγκατοικήσει σε σπίτι που ήδη ενοικιάζεται από ομοεθνείς τους.

Προκειμένου, ωστόσο, να ελεγχθεί η νομιμότητα της μεταφοράς και των εγγράφων των μεταναστών, ο Αντιδήμαρχος Π.Π. του Δήμου Φυλής, που παραμένει έως κι αυτή την ώρα στο σημείο, φρόντισε εγκαίρως να καλέσει την αστυνομία, ώστε να πιστοποιήσει τη νομιμότητα όλων των εγγράφων που έφεραν οι επιβαίνοντες.


Το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο gavata.news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια