Εγκατάσταση κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Αμαξοστάσιο



 Αντικείμενο της Άδειας 

1. Χορηγεί Άδεια Κατασκευής Κεραίας στην Εταιρεία «COSMOTE - Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε» που εδρεύει στην οδό Λεωφ. Κηφισίας 44, Τ.Κ. 15125 - Μαρούσι, με ΑΦΜ 094493766 και ΑΡΜΑΕ 36581/01ΑΤ/Β/96/449 (εφεξής ο «Κάτοχος της Άδειας»), για την Κατασκευή (Εγκατάσταση) Κεραίας, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που διαλαμβάνονται στην παρούσα (εφεξής «η Άδεια»), στη θέση και με τα χαρακτηριστικά που ακολουθούν: 


 Η κατασκευή κεραίας μπορεί να φέρει κεραίες εκπομπής και λήψης για την παροχή ασύρματων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών υπό καθεστώς Γενικής Άδειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Γνωμάτευση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ως ακολούθως:

α) Μέχρι 3 κεραίες εκπομπής - λήψης για να παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών σύμφωνα με τον παρακάτω Πίνακα: 


 β) Κατ' ανώτατο όριο μέχρι 2 μικροκυματικές κεραίες για την υλοποίηση δισημειακών μικροκυματικών ραδιοζεύξεων. 

2. Η παρούσα Απόφαση δεν υποκαθιστά άλλες εκ του νόμου προβλεπόμενες άδειες ή και εγκρίσεις και δεν παρέχει δικαίωμα εγκατάστασης και λειτουργίας της κατασκευής κεραίας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η οριζόμενη στο άρθρο 21 του ν. 4635/2019 διαδικασία αδειοδότησης. 

3. Η παρούσα Απόφαση παρέχει το δικαίωμα στον κάτοχό της να προχωρήσει στις ενέργειες που προβλέπει ο ν. 4635/2019 στα άρθρα 23 [«Έγκριση δομικών κατασκευών κεραίας»] και 24 [«Έλεγχος εφαρμογής έγκρισης δομικών κατασκευών κεραιών από ελεγκτή δόμησης»]. 

4. Η παρούσα Απόφαση δεν παρέχει το δικαίωμα σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, χωρίς να εκδοθούν οι εκ του νόμου προαπαιτούμενες εγκρίσεις. 

5. Η παρούσα Απόφαση δεν παρέχει δικαίωµα εγκατάστασης της κατασκευής κεραίας χωρίς την συµφωνία του κύριου του ακινήτου, του οικοπέδου, ή της έκτασης επί της οποίας κατά τα δηλωθέντα στοιχεία τοποθετείται κατασκευή κεραίας, ούτε δημιουργεί οποιαδήποτε υποχρέωση για τον κύριο του ακινήτου, του οικοπέδου ή της 6 / 7 έκτασης επί της οποίας τοποθετείται η κατασκευή κεραίας να αποδεχτεί την εγκατάσταση της κατασκευής. 

Υποχρεώσεις του Κατόχου της Άδειας 

1. Ο Κάτοχος της Άδειας οφείλει να συμμορφώνεται προς τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ιδίως υποχρεούται: 

α. να τηρεί τις διατάξεις σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, όπως αυτές ορίζονται στο Π.Δ. 98/2017 (ΦΕΚ 167/Α΄) και την εκάστοτε ισχύουσα σχετική νομοθεσία, 

β. να τηρεί τα όρια ασφαλούς έκθεσης του γενικού πληθυσμού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως αυτά προκύπτουν από την υποβληθείσα μελέτη ραδιοεκπομπών κεραίας, για την οποία δόθηκε η σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε.Α.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 35, παράγραφοι 2 και 3, του ν. 4635/2019 και την ΚΥΑ αριθμ. 53571/3839 (ΦΕΚ 1105/Β΄/6-9-2000), 

2. Ο Κάτοχος της Άδειας οφείλει να διευκολύνει, σε κάθε περίπτωση που θα του ζητηθεί, την πραγματοποίηση ελέγχων και μετρήσεων στην εν λόγω εγκατάσταση, από αρμόδια ή εξουσιοδοτημένα Όργανα της Πολιτείας. 

3. Οι Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, τις οποίες υποχρεούται να τηρεί ο κάτοχος της Άδειας, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής και τροποποιούνται αυτοδίκαια, εφόσον τροποποιούνται τα άρθρα 5 και 6 της ΚΥΑ αριθ. οικ. 174610/1- 9-2014 (ΦΕΚ 2498/Β΄/19-9-2014). 

4. Η παρούσα Άδεια σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε συνοδά έργα οδοποιίας.

5. Η παρούσα Άδεια σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον Κάτοχο από την υποχρέωση τήρησης ειδικών διαδικασιών και προϋποθέσεων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για την εγκατάσταση της κατασκευής κεραίας, όπως ενδεικτικά οι διατάξεις του Ν.998/1979 ως ισχύει.

6. Η παρούσα Άδεια ανακαλείται εάν ο Πάροχος δεν προσκομίσει στην ΕΕΤΤ εμπρόθεσμα ανανεώσεις των εγκρίσεων/γνωματεύσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και οι οποίες αποτελούν μέρος της αίτησης που υποβάλλεται στο ΣΗΛΥΑ σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν. 4635/2019 για την έκδοση της Άδειας Κατασκευής Κεραίας, εφόσον παρέλθουν οι αναγραφόμενες ημερομηνίες ισχύος των εγκρίσεων/γνωματεύσεων αυτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια