Ο Βασίλης Αβραμίκας ανοίγει τον δρόμο για την κατηγοριοποίηση του Παρα - Taekwondo στη χώρα μας

 


Για να αναπτύξει η Παγκόσμια Ομοσπονδία το Παρα - Ταεκβοντό, διεξάγει Παγκόσμια Πρωταθλήματα με πολλές συμμετοχές από τα κράτη-μέλη και η καθιέρωση των επίσημων Πρωταθλημάτων του Παρα-Ταεκβοντό από τις Εθνικές Ομοσπονδίες προσφέρουν τη δυνατότητα σε αθλητές με ειδικές ανάγκες να χαρούν την συμμετοχή τους σε σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις,  υψηλού επιπέδου. Στη χώρα μας οι αθλητές ΑμΕΑ του Ταεκβοντό που αγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο, στερούνται αυτής της ευκαιρίας διότι το Παρα - Ταεκβοντό ΔΕΝ είναι κατηγοριοποιημένο.

Τη ραχοκοκαλιά του Αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες αποτελεί το Classification (η κατηγοριοποίηση), με κριτήρια και παραμέτρους που αφορούν το ποσοστό και το είδος της αναπηρίας και σύμφωνα με τα οποία δύναται να αξιολογηθεί η ικανότητα, η αθλητική κατάσταση, η δύναμη, η αντοχή, οι ικανότητες τακτικής και η πνευματική συγκέντρωση των αθλητών, ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε αγωνιστικές ανισότητες.

Η περίπτωση του Πρωταθλητή Νοτίου Ελλάδος Βασίλη Αβραμίκα, από τα Άνω Λιόσια, για την οποία ενημερώθηκε ο υπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά από υπομνήματα που έλαβε από φορείς των ΑμΕΑ, κίνησαν το έντονο ενδιαφέρον του υπουργού, που εκδήλωσε την πρόθεσή του να διορθώσει άμεσα αυτή την αδικία στους εκπροσώπους του αθλήματος. 

Διευκρινήσεις για τους λόγους που παραμένουν χωρίς κατηγοριοποίηση οι αθλητές Ταεκβοντό με ειδικά προβλήματα στη χώρα μας, αναζήτησε σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο κ. Αυγενάκης με τον αθλητή, κατόπιν της οποίας ανέθεσε σε ειδική σύμβουλο του υπουργείου, αρμόδια για τα θέματα αθλητών ΑμΕΑ, να αναλάβει να διερευνήσει τις λύσεις που θα αποκαταστήσουν και θα εξασφαλίσουν το συντομότερο τη συμμετοχή αυτών των αθλητών στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Βασίλης Αβραμίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρέμβαση και το προσωπικό ενδιαφέρον του υπουργού Αθλητισμού, που σίγουρα αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για όλους τους αθλητές ΑμΕΑ του Taekwondo στην Ελλάδα, καθώς τους ανοίγεται πλέον ο δρόμος για τα αγωνιστικά τατάμι σπουδαίων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

πηγή: https://gavata.news/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια