Προχωρά η υλοποίηση των δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στα Άνω Λιόσια

 



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο έργα, εξαιρετικής σημασίας, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Άνω Λιοσίων, ένα στην οδό Αιγαίου Πελάγους και το δεύτερο στο ρέμα της Σούρεζας.

Το μεγάλο έργο με τον συλλεκτήριο αγωγό στην Αιγαίου Πελάγους θα αντιμετωπίζει καθολικά τα πλημμυρικά φαινόμενα σε μια ευρεία περιοχή που εκτείνεται από το Πανόραμα και τη Λεφάντω και φτάνει μέχρι τη συμβολή των οδών Πηνειού - Αιγαίου Πελάγους- Ευαγγελιστρίας. Συγχρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Αττικής ενώ τη μελέτη, τη δημοπράτηση και την εκτέλεση του έργου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Το έργο στο ρέμα της Σούρεζας, που συνδέεται με το αντιπλημμυρικό στην Αιγαίου Πελάγους, αφορά την τοποθέτηση αγωγού ομβρίων, από την οδό Αλιάκμωνος και στη συνέχεια επί των οδών Θεσσαλίας και Πίνδου. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.230.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι το τέταρτο αντιπλημμυρικό έργο που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια