Ένωση Γονέων: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Λίγες ημέρες απομένουν που οι μαθητές θα ξαναμπούν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε μία χρονιά που τα παιδιά έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για όλους τους μαθητές, και φέτος χρειάζεται με τους καλύτερους όρους, τόσο να καλυφθεί η ανάγκη για κοινωνικοποίηση, όσο και να ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική ύλη που χάθηκε την προηγούμενη χρονιά.
  Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων – Φυλής έχουμε απαιτήσει τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και από την Κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών τόσο στις σχολικές μονάδες, όσο και στην ηλεκτρονική διαδικασία και δεν ελήφθησε κανένα μέτρο.

Ζητάμε:
·         Άμεσα να εξασφαλίσουν καινούριους χώρους για επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας και έκτακτα κονδύλια πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη.
·         Να εξασφαλίσουν το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, καθώς και  να προμηθεύσουν σε όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό) τα αναγκαία μέσα (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια) σε καθημερινή βάση και απολύτως δωρεάν.
·         Να γίνει πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού που θα διασφαλίζει την σωστή αντιμετώπιση από την πρώτη στιγμή κρουσμάτων μόλυνσης.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να ενημερώσουν και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της
Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής
στο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 στις 11.00 π.μ.
Για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια