Χρήστος Παππούς: Η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των σχολικών υποδομών μας, αποτελούν έργα υψηλής προτεραιότητας


   Τα νηπιαγωγεία ανοίγουν τις πόρτες του αύριο 1 Ιουνίου να υποδεχτούν τους μαθητές μετά από την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν για το περιορισμό της εξάπλωσης του  κορονοϊού SARS-CoV-2. Την περίοδο που ήταν κλειστά τα νηπιαγωγεία ο Δήμος Φυλής προχώρησε στην αναμόρφωση στους αύλειους χώρους  εφτά σχολείων. Στους ανανεωμένους  χώρους,  οι λιλιπούτειοι μαθητές αυτών των σχολείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα έχουν την ευκαιρία να "αποδράσουν" με ασφάλεια από τα μέτρα υγιεινής εξαιτίας του κορωνοϊού. 
  Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της Τεχνικής Υπηρεσίας η αναμόρφωση των αύλειων χώρων συνεχίζεται  και  θα εκτελεστεί σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου.


ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Αναμορφώνει τους αύλειους  χώρους των Νηπιαγωγείων του ο Δήμος Φυλής»

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό έργο υλοποιείται από τον Δήμο Φυλής και την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία, που αφορά την ανακατασκευή και αναβάθμιση των παιδικών χαρών των Νηπιαγωγείων, με σκοπό να διαμορφωθούν σε χώρους ασφαλείς, σύγχρονους και ελκυστικούς, όπου θα απολαμβάνουν τα νήπια την παραμονή τους στο σχολείο.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση λειτουργικότητας των εξωτερικών χώρων που περιβάλλουν τα σχολεία (προαύλια), ώστε αφενός να καλύπτουν τις ανάγκες και προτιμήσεις των μαθητών αυτής της ηλικίας στο αθλητικό τους  πρόγραμμα, και αφετέρου την ψυχαγωγία τους στο σχολικό περιβάλλον, με βασική προϋπόθεση την ασφάλεια.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των εκτάσεων που καλύπτονταν με χώμα ή χαλίκι, με ειδικά δάπεδα ασφαλείας από συνθετικό χλοοτάπητα, την επιδιόρθωση ή προσθήκη νέων ασφαλών πολυοργάνων, την τοποθέτηση καθισμάτων και κάλαθων απορριμμάτων.

Αναφερόμενος στο έργο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, επισημαίνει πως: «Η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των σχολικών υποδομών μας, αποτελούν για τη δημοτική Αρχή έργα υψηλής προτεραιότητας, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις μας είναι αδιάκοπες. Στα Νηπιαγωγεία μας, τους τόπους κοινωνικοποίησης των νηπίων, διαμορφώνουμε σύγχρονες παιδικές χαρές για ασφαλές παιχνίδι και άθληση, στους οποίους θα απολαμβάνουν τις ώρες του διαλείμματος αλλά και των αθλοπαιδιών τους. Μετατρέπουμε το προαύλιο κάθε Νηπιαγωγείου σε μια ‘Παιχνιδούπολη’, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το σχολείο και να το συνδυάσουν με ευχάριστα συναισθήματα
στα πρώτα τους εκπαιδευτικά βήματα»

Στην περιοχή του Ζεφυρίου αποδόθηκαν ήδη προς χρήση οι ανακαινισμένες παιδικές χαρές σε τρία Νηπιαγωγεία (1 ο , 2 ο και 4 ο ), στα Άνω Λιόσια σε δύο Νηπιαγωγεία (2 ο στην περιοχή του Αγ. Νικολάου και 3 ο στην Δροσούπολη), ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανακατασκευή της παιδικής χαράς του προαύλιου στο Νηπιαγωγείο Φυλής και στο 9 ο Νηπιαγωγείο άνω Λιοσίων. Το αποτέλεσμα έχει ενθουσιάσει τις παιδαγωγούς που αδημονούν να εφαρμόσουν νέες μεθόδους εκπαίδευσης, στους ανανεωμένους αύλειους χώρους, οι οποίοι προσφέρονται και ιδανικά για την περίοδο της τήρησης των αυστηρών μέτρων υγιεινής στα σχολεία, εξαιτίας του κορωνοϊού. 
Η σχετική μελέτη ανακαίνισης των αίθριων χώρων των Νηπιαγωγείων συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, τα συνεργεία της οποίας διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά έναν μεγάλο όγκο δουλειάς, που θα εκτελεστεί σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου. 

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε δύσκολες περιόδους, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των νηπίων μας, παρεμβαίνοντας μέσα στις σχολικές αυλές, εκεί όπου αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τα οφέλη αυτού του έργου δεν περιορίζονται
στη δημιουργία ενός ευχάριστου, λειτουργικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε δυναμικά με έργα πνοής για τη νέα γενιά», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.

Η δαπάνη του έργου χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής.

Αθανάσιος Σχίζας

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών &
Ενεργειακής Διαχείρισης Δήμου Φυλής



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια