Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής "Ο Ρήγας Φεραίος": 138 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας



Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής "Ο Ρήγας Φεραίος"- Δελτίο Τύπου
1881-2019: 138 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου - Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης (Πλάκα)-Άγημα προς τη Βουλή-Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Διοργάνωση: Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη»

Κάθε εορταστική επέτειος είτε πρόκειται για ατομικό είτε για συλλογικό γεγονός έχει τη σημασία της και το συμβολισμό της. Ανάμεσα στο σύνολο των ιδιαίτερων αυτών χρονικών στιγμών ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα με το ιδιαίτερο νόημά τους οι εορταστικές εκδηλώσεις οι αναφερόμενες στις ιστορικές επετείους είτε σε ευρύτερη κλίμακα του έθνους είτε σε στενότερη, τοπική κλίμακα, οι εκδηλώσεις με αφορμή την απελευθέρωση του κάθε τόπου και την απαλλαγή του από μια μακροχρόνια δουλεία.

Από κάθε άποψη ένας τέτοιος εορτασμός, ενός ιστορικού γεγονότος, στο πλαίσιο της εθνικής ιστορίας, είναι συνυφασμένος με στιγμές εξυψώσεως του έθνους και με στιγμές ορόσημα στην ιστορική συνέχεια ενός λαού. Κατά τον εορτασμό των εθνικών επετείων και αντίστοιχα των τοπικών εορτών απελευθέρωσης μνημονεύουμε ιστορικά γεγονότα που είναι κλειδιά στην εθνική ή τοπική αντίστοιχα ιστορική βιογραφία και ενισχύουμε με αυτά τον τρόπο με τον οποίον χτίζουμε την τοπική και ακολούθως την εθνική ταυτότητα. Η απελευθέρωση της Θεσσαλίας, όνειρο αιώνων, αποτελεί τρανή απόδειξη, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν πρυτανεύει η ομοθυμία, η αγωνιστικότητα, το θαρραλέο πνεύμα, η έλλειψη φόβου και πρωτίστως η ανεξάντλητη αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία.

Έτσι και εμείς, ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής "Ο Ρήγας Φεραίος", τιμώντας την ιστορία μας, συμμετείχαμε με υπερηφάνεια στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής "Η Πανθεσσαλική Στέγη", αρχικά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης όπου και έλαβε χώρα η δοξολογία, στη συνέχεια με άγημα προς την Βουλή των Ελλήνων, στην κατάθεση Στεφάνων μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καθώς και στην έναρξη του χορευτικού προγράμματος όπου είχε προγραμματιστεί από την Ομοσπονδία. Επικεφαλής του Συλλόγου μας ήταν ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νταρζάνος, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ευχαριστούμε το Δήμο Φυλής και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού "Η Πάρνηθα" που μας διέθεσε πούλμαν το οποίο ανέλαβε την μεταφορά και την επιστροφή μας από και προς το σημείο όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, (όπως και σε όλους τους Συλλόγους που έδωσαν το παρών) γιατί η χώρα και ειδικότερα ο πολιτισμός έχει ανάγκη από ανθρώπους οι οποίοι με περίσσια θέληση κι αγάπη, αφιερώνουν αμέτρητο χρόνο για να τιμούν τέτοιες επετείους και να προβάλλουν τα ιδεώδη εκείνα που μας κάνουν και ξεχωρίζουμε ως Έθνος.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα στην εκκλησία, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανος Κούτρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κώστας Αγοραστός και ο Περιφερειάρχης Αττικής κoς Γιώργος Πατούλης. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Βουλευτής Καρδίτσας κος Γεώργιος Κωτσός οι Αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας κος Κωστής Νούσιος και Τρικάλων κος Χρήστος Μιχαλάκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας κος Κώστας Τσιάρας.
Τα αγήματα συνόδευσε σε όλη τη διαδρομή, καθώς και στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρουσία μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια