Σε κλίμα συναίνεσης η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κλίμα συναίνεσης η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων

Σε συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019, η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων, για τη δημοτική περίοδο 2019-2023.
Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Πρόεδρος Νίκος Κ. Λιόσης ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία και τόνισε ότι στόχος του είναι να λειτουργήσει το Τοπικό Συμβούλιο με ομοψυχία.
“Για μας δεν υφίστανται οι όροι συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Θα εξαντλούμε τα περιθώρια για ομοφωνία στις Αποφάσεις, ενώ αν σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εφικτό, θα μιλάμε για πλειοψηφία και μειοψηφία”, τόνισε ο Νίκος Λιόσης.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης που εστιάστηκε, κυρίως, σε ζητήματα οργανωτικά, έγινε συζήτηση για το ρόλο του Τοπικού Συμβουλίου, όπως οριοθετείται, νομικά, από τα νομοθετήματα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και τον πρόσφατο νόμο για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.
Ο Νίκος Λιόσης εξήγησε ότι ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτικός, αλλά επεσήμανε ότι αποτελεί βήμα γόνιμου διαλόγου και αναζήτησης προτάσεων για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών.
“Στο χέρι μας είναι να του δώσουμε κύρος και οντότητα”, κατέληξε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια