Ολοκληρωτική δικαίωση για το Χρήστο Παππού και το Δημοτικό Συμβούλιο των Άνω Λιοσίων

 

   H πολύχρονη δίκη που ταλαιπωρούσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων της περιόδου 2006-2010, αφορούσε τη γνωστή υπόθεση των 43 υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων που μεταφέρθηκαν στο δήμο και σε ΝΠΔΔ , έφτασε στο τέλος της την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 . Ήταν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι όταν η πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του προεδρείου του Τριμελές Εφετείου: "Αθώοι οι κατηγορούμενοι", κάνοντας δεκτή την πρόταση της  εισαγγελέως για την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.
   Η ανακούφιση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των κατηγορουμένων αλλά και των παρευρισκομένων εργαζομένων μιας και μπήκε τέλος στη δεκαετή "διαπόμπευση" τους. Για τους μεν πρώτους ότι παύει πλέον η γνωστή προεκλογική "καραμέλα" για υπόδικους, "κακούργους" που ζημίωσαν το δήμο αλλά και για τους 43 εργαζόμενους που παύει πλέον η αγωνία τους αν θα συνεχίζουν να εργάζονται στο δήμο, καθώς μία καταδικαστική απόφαση των κατηγορουμένων θα τους έβαζε σε περιπέτειες.
   Απόλυτα δικαιωμένος θα αισθάνεται πλέον ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η παράταξή του καθώς και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που έπραξαν αυτό που όριζε ο νόμος για την μεταφορά των 43 εργαζομένων από τις δημοτικές επιχειρήσεις, ΔΕΤΕΑΛΑ και ΔΕΑΔΑΛ που έκλεισαν, σε υπηρεσίες του δήμου και στους παιδικούς σταθμούς Άνω Λιοσίων. Το δικαστήριο έκρινε πλέον πως η απόφαση που πάρθηκε το Νοέμβριο 2009 δεν επέφερε οικονομική ζημιά προς το δήμο και το ΝΠΔΔ. Το δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού πολιτικά τον είχαν ήδη δικαιώσει οι δημότες, στις εκλογικές αναμετρήσεις τόσο του 2014 αλλά πολύ περισσότερο το 2019 δίνοντας του το ποσοστό του 57%, αλλά πλέον είναι και νομικά δικαιωμένος μιας που το 2009 έπραξε αυτός και η παράταξή του αυτό που όριζαν οι νόμοι. 
   Αν και θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και άλλο στο θέμα αλλά κυρίως σε αυτά που είδαμε και ακούσαμε στην δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της  δίκης, θα προτιμήσουμε να μην επεκταθούμε, αφού πολιτικά τους έχουν κρίνει οι δημότες στις εκλογές τον Μάιο του 2019. Άλλωστε η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου έκατσε βαριά σε κάποιους  και (Μάλλον) έχασαν το φως τους αφού λίγες ώρες μετά δεν έβλεπαν τις προσβασιμότητες των ΑΜΕΑ  στο Δημαρχείο, σε κεντρικές υπηρεσίες και στην κεντρική πλατεία της πόλης . Από την άλλη ίσως να τους φανούν χρήσιμες οι διαβάσεις τυφλών που τοποθετούνται σε όλους τους νέους πεζόδρομους και πλατείες που κατασκευάζονται στην περιοχή.
   Μετά την αθωωτική απόφαση η διοίκηση του δήμου Φυλής και ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς θα μπορέσουν να προχωρήσουν απρόσκοπτα το έργο τους απαλλαγμένοι από  βαρίδια του παρελθόντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια