Θωμάς Μπιζάς: Θεοδωρικάκος – Δούρου : “πόλεμος” για τα σκουπίδια με θύμα την δυτική Αθήνα - Αττική.





Ο νέος υπουργός εσωτερικών στην πρώτη του ομιλία στην βουλή παρομοίασε την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική   με ωρολογιακή βόμβα που είναι  έτοιμη να σκάσει.
Παράλληλα, επιτέθηκε  στην  Ρένα Δούρου, που όπως είπε, άφησε ως περιφερειάρχης Αττικής, ανοχύρωτο το Λεκανοπέδιο. «Κινδυνεύουμε να πνιγούμε στα σκουπίδια», είπε.
Σημείωσε ότι δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, δεν υπήρξε καμιά χωροθέτηση, την ίδια ώρα, που, όπως τόνισε, σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ στην Φυλή φτάνει έως το τέλος του έτους.
 Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για έγκλημα που απειλεί την υγεία και την εθνική οικονομία. Σημείωσε ότι ενημερώθηκε από τον νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και με εντολή του πρωθυπουργού εξετάζονται όλες οι λύσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
(Σημείωση : Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως ΟΛΕΣ οι λύσεις που εξετάζονται από την κυβέρνηση και τον νέο Περιφερειάρχη αφορούν την ΟΕΔΑ της Φυλής και τον περιβάλλοντα χώρο ( Γ. Φάση- πρώην ΚΔΑΥ Λαζόπουλου κλπ).
Όταν λένε εξετάζονται όλες οι λύσεις εννοούν ότι το ψάχνουν αν θα υιοθετήσουν την λύση της  απευθείας  καύσης των σύμμεικτων ή δευτερογενών . Όποια λύση όμως  και αν επιλεγεί οι εγκαταστάσεις  θα γίνουν  στην Φυλή και την δυτική Αττική)


Μετά την ομιλία του υπουργού κυκλοφόρησε η  παρακάτω δήλωση - απάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο :

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι ανακρίβειες, σήμερα, από το βήμα της Βουλής, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, οφείλονται σε άγνοια, σε παραπληροφόρηση ή σε προσπάθεια σπίλωσης της δουλειάς μας στην Περιφέρεια.
Το βέβαιο είναι ότι τα ψεύδη και η καταστροφολογία δημιουργούν “κλίμα”. Για ποιους λόγους; Για ποιες σκοπιμότητες; Κυριακή κοντή γιορτή. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουμε.
Σε ό,τι αφορά την απαντητική επιστολή του ΕΔΣΝΑ, που επικαλέστηκε ο κ. Υπουργός, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με αυτή, με σχετικές ενέργειες στον ΧΥΤΑ Φυλής, διασφαλίζεται χρόνος λειτουργίας της ως τα τέλη του 2020 ενώ υπάρχουν δυνατότητες, στη βάση επεμβάσεων εντός του ΧΥΤΑ, για παράταση της διάρκειας ζωής του για όσο διάστημα (από ένα ως όσα χρόνια) αποφασίσει σχετικά η νέα Διοίκηση. Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που θα πρέπει να λάβει η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας σχετικά με την παράταση του χρόνου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.
Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής προσφέρει στην κατεύθυνση αυτή εναλλακτικές λύσεις, με κύρια εκείνη των εξαντλημένων λατομείων.
Η επιλογή και η ευθύνη ανήκουν στη νέα Διοίκηση.
Η σημερινή Διοίκηση, λίγους μόλις μήνες, επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια επιλογή, προκειμένου να μην δεσμεύσει τη νέα διοίκηση».

(Σημείωση : Αυτό το «υπάρχουν δυνατότητες στην βάση επεμβάσεων εντός του ΧΥΤΑ» απλά Ελληνικά σημαίνει πως μπορούν να γίνουν και νέα πανωσηκώματα με σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια και να γεμίσουν τα κενά που υπάρχουν για λόγους ασφάλειας.

Έτσι σύμφωνα με την κ. Δούρου θα παραταθεί η ζωή του ΧΥΤΑ (από ένα ως όσα χρόνια!!!! ) αποφασίσει η νέα διοίκηση !    σ σ να θυμίσουμε εδώ πως κατά την διάρκεια της θητείας της Ρένας Δούρου έχουν γίνει άλλες δυο «επεμβάσεις»  εντός του ΧΥΤΑ το 2017 και το  2018.

 Όμως αυτό που με ξεπερνάει πραγματικά από την απάντηση της κ. Δούρου είναι το ότι:   “Η σημερινή Διοίκηση, λίγους μόλις μήνες, επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια επιλογή, προκειμένου να μην δεσμεύσει τη νέα διοίκηση”.

Φυσικά και από τις δυο πλευρές δεν ακούστηκε το παραμικρό για το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής! περασμένα - ξεχασμένα ..

Υ.Γ Αυτά τα ωραία (μόνο) για σήμερα ..

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια