Ξεκινούν τα μεγάλα έργα υποδομής στο ΒΙΟ.ΠΑ. Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς υπέγραψε την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Άμεσα ξεκινά το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που αφορά στην  κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και λυμάτων στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άνω Λιοσίων. Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς υπέγραψε, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Θανάση Σχίζα και του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου Γιάννη Λιάκου, τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.
Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου εξέφρασε ο Χρήστος Παππούς ο οποίος χαρακτήρισε την αναβάθμιση των υποδομών του ΒΙΟ.ΠΑ «πρωταρχικό στόχο» της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου.
«Ανταποκριθήκαμε και επιλύσαμε ένα χρόνιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου μας. Με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο ΒΙΟ.ΠΑ. πετυχαίνουμε έναν πρωταρχικό στόχο της αναπτυξιακής μας πολιτικής.  Δίνουμε  ώθηση στην υγιή επιχειρηματικότητα και συμβάλλουμε στην διατήρηση και την αύξηση των θέσεων εργασίας στην περιοχής μας, μέσω και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Με τις παρεμβάσεις μας, κάνουμε το ΒΙΟ.ΠΑ ένα σύγχρονο επιχειρηματικό Πάρκο και προσθέτουμε στο Δήμο μας, ακόμη μια σημαντική αναπτυξιακή δομή. Δίνουμε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε καλύτερες συνθήκες. Εξασφαλίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής  και ενισχύουμε την ασφάλεια της» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Είναι ένα μεγάλο και δύσκολο έργο που βελτιώνει θεαματικά τη λειτουργικότητα του Βιοτεχνικού Πάρκου Άνω Λιοσίων. Μετά την ολοκλήρωση των έργων η περιοχή μεταμορφώνεται ριζικά. Αλλάζει κυριολεκτικά όψη αφού σύμφωνα με τη μελέτη εκτός από την κατασκευή των δικτύων όμβριων υδάτων και λυμάτων προβλέπονται εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις νέων οδών κατασκευή πεζοδρομίων, δεντροφυτεύσεις και βελτίωση του φωτισμού» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάσης Σχίζας.
Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άνω Λιοσίων είναι σήμερα εγκατεστημένες περίπου 100 επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν πάνω από 500 εργαζομένους. Η μη σύνδεση της περιοχής με τα δίκτυα ομβρίων και λυμάτων έχει ως αποτέλεσμα το χειμώνα να πλημμυρίζει το ΒΙΟ.ΠΑ. και να δυσχεραίνεται η λειτουργία του ενώ προβληματική είναι για τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον και η παροχέτευση των λυμάτων σε βόθρους.
Σύμφωνα με την μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής με τον τίτλο «Σύνδεση Δικτύων ΒΙΟΠΑ με Υφιστάμενο Δίκτυο Άνω Λιοσίων» θα κατασκευαστούν 3,85 χιλιόμετρα αγωγών ακαθάρτων (με 82 φρεάτια και 160 συνδέσεις) και 2,177 χιλιόμετρα αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων με 168 φρεάτια. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.420.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια