Αγγελική Παπαδάτου: Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο για την αντίσταση , την αντεπίθεση , την προοπτική.




   Μαζική ήταν η  συμμετοχή στη  συγκέντρωση της ΚΟ Άνω Λιοσίων  του ΚΚΕ στη συνοικία του Αγίου Νικολάου.  Στη συγκέντρωση μίλησε η υποψήφια βουλευτής Δ. Αττικής Αγγελική Παπαδάτου.
  Ανέδειξε ποιο  είναι το ερώτημα που θα πρέπει  απαντήσει ο λαός σε αυτές τις εκλογές.   Θα τον απασχολήσει ποιο θα είναι το προβάδισμα  της Ν.Δ ή ακόμη αν θα είναι αυτοδύναμη; Αν θα ενισχυθεί ο διπολισμός και ποιοι θα είναι οι νέοι παίχτες που θα στηρίζουν την αυριανή κυβέρνηση; Ή αν την επόμενη μέρα θα είναι δυνατή εκείνη η δύναμη  που μέσα και έξω από την βουλή θα παλέψει και θα υπερασπιστεί το δίκιο του, το ΚΚΕ ;
  Ανέφερε μια σειρά από παραδείγματα σε τομείς που σημειώθηκε κερδοφορία , όπως στο τουρισμό, στις κατασκευές, στις τηλεπικοινωνίες που όμως αντίστοιχα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους δε απέσπασαν τίποτα από αυτά που έχουν χαθεί. Αντίθετα ο βαθμός εκμετάλλευσης έχει αυξηθεί  και οι εργοδότες ζητούν όλο και μεγαλύτερες θυσίες.  Η στοχοπροσήλωση όλων από την Ε.Ε μέχρι τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις είναι πως θα μειωθούν οι φόροι στους μεγαλοεπιχειρηματιες , στους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους, αξιοποιώντας όλο το νομοθετημένο οπλοστάσιο και των τριών μνημονίων.    
  Αποκάλυψε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την απογοήτευση που έσπειρε και το εμπόριο ελπίδας που έστησε σε ένα κόσμο που πίστεψε σ΄ αυτόν, χρησιμοποιώντας τα αριστερά συνθήματα για κρύψει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, με μόνη αλλαγή τον τιμονιέρη  στην αστική διαχείριση. Τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέπλυνε, ανέστησε και δικαίωσε το παλιό ΠΑΣΟΚ με την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε.
Η  Αγγελική Παπαδάτου ανέφερε αναλυτικά τις καταστροφικές επιπτώσεις της  πολιτικής αυτής σε διάφορους τομείς όπως της υγείας , της παιδείας , στις εργασιακές σχέσεις.
Αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στην περιοχή μας με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να μας εμπλέκουν σε επικίνδυνες καταστάσεις , και ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ κάθε άλλο παρά  εγγυητής της σταθερότητας και της ασφαλείας είναι για την περιοχή.
  Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ που  με την 100χρονη πορεία του, την αγωνιστική στάση , τη συνέπεια προφύλαξε τμήμα των εργαζομένων από τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες και με εκλογικό κόστος.  Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο για την  αντίσταση , την αντεπίθεση , την προοπτική.        

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια