Καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης από την πρώτη Κυριακή, ζήτησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.(βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκη από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο Παππούς
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΧΙΛ. ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

  
   Μιλώντας, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019 σε πάνω από 3 χιλ. άτομα που συγκεντρώθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι ισχυροί Δήμοι θα είναι αυτοί που ο Δήμαρχος θα έχει εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή και θα έχει την πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Διαφορετικά η κάθε μειοψηφία θα εκβιάζει και θα προσπαθεί να ακυρώσει την καθαρή εντολή των δημοτών. Θέλουμε ο Δήμαρχος Φυλής να μπορεί να κάνει πράξη το σχέδιό του, χωρίς συμβιβασμούς. Να υλοποιεί τη λαϊκή εντολή κι όχι τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να εκμεταλλευτούν την απλή αναλογική. Εμείς κάναμε πράξη τις συνεργασίες για το καλό του Δήμου. Και είμαστε η μοναδική παράταξη που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Γιατί εμείς ξέρουμε να ενώνουμε κι όχι να διχάζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
     Ο Χρήστος Παππούς ξεκίνησε την ομιλία του με την εξυγίανση του Δήμου, από τα χρέη των 500 εκατ. ευρώ, με τα οποία τον παρέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2014. «Ο Δήμος χρωστούσε 469 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, 29 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και 24 εκατ. προς τους εργαζομένους και τους προμηθευτές. Τακτοποιήσαμε τις υποχρεώσεις και σώσαμε το Δήμο, χωρίς να πάρουμε ούτε ένα ευρώ δάνειο, παρόλο που κάποιοι κάνουν ότι το ξεχνούν. Παράλληλα επιβάλαμε κανόνες διαφάνειας. Όλες οι πληρωμές του Δήμου γίνονται μέσω Τραπέζης και όλες οι συμβάσεις των έργων έχουν ελεγχθεί από το κορυφαίο ελεγκτικό όργανο της Διοίκησης που είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο. Γι’ αυτό βραβευτήκαμε, ως Δήμος, για τη διαφάνεια στα οικονομικά και τη διαχείριση των έργων», πρόσθεσε.
    Ο Δήμαρχος Φυλής αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στο τεράστιο έργο που έχει φέρει το Δήμο Φυλής στην κορυφαία, πανελλαδικά, θέση. «Εκτελούμε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 100 μεγάλα και μικρά έργα, κόστους 85 εκατ. ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, στηρίξαμε με την κοινωνική μας , αυτούς που έχουν ανάγκη και μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 50% στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι κά» τόνισε.
     Απαριθμώντας τα πιο σημαντικά έργα αναφέρθηκε στην ανέγερση 3 νέων Παιδικών Σταθμών και 4 σχολείων, στην ασφαλτόστρωση δρόμων μήκους 100 χλμ, στην κατασκευή 22 νέων Πλατειών, στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην αναβάθμιση όλων των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων και κυρίως στην εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου, με το οποίο, όπως είπε θα συνδεθούν δωρεάν, όλα τα νοικοκυριά του Δήμου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αποχέτευση ομβρίων και στην ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής και του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων, αλλά και σε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, όπως τα υπόστεγα στις στάσεις των λεωφορείων και η ονοματοθεσία στους δρόμους και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.
    Ξεχωριστή αναφορά έκανε στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, με την τοποθέτηση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας led που, όπως είπε, έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα του Δήμου το βράδυ. «Νομίζει κανείς ότι μπαίνει σε μια ευρωπαϊκή πόλη» τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί το έργο παραγωγής ενέργειας για τα νοικοκυριά του Δήμου, από το ενεργειακό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στη Χωματερή. « Εγώ και η οικογένειά μου δεν πουλήσαμε οικόπεδα για να γίνουν Χωματερή, ούτε ως Δήμαρχος, υπέγραψα να μείνει. Θα είμαι όμως ο Δήμαρχος που θα αποκαταστήσει τη Χωματερή, μετατρέποντάς τη σε περιβαλλοντικό και ενεργειακό πάρκο, από το οποίο θα παράγονται 10 MW ενέργειας το χρόνο με την οποία θα τροφοδοτούνται τα νοικοκυριά του Δήμου . Οι δημότες της Φυλής θα δουν στην τσέπη τους τη διαφορά από την εξοικονόμηση και την παραγωγή ενέργειας, αφού στοχεύουμε στον επόμενο προϋπολογισμό, να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά 75%», σημείωσε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Φυλής.
   Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δίκτυ κοινωνικής προστασίας του Δήμου, για όσους έχουν ανάγκη.   «Είμαστε επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ που διανέμει τρόφιμα σε αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας, ενώ μοιράζουμε, σε μηνιαία βάση, τρόφιμα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Για τη φαρμακευτική στήριξη των απόρων δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο και παράλληλα η Κοινωνική Υπηρεσία στηρίζει τους φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία με το φοιτητικό πακέτο. Τέλος, μέσω των ΚΑΠΗ παρέχουμε υπηρεσίες άθλησης, ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και ιατρικής μέριμνας στην Τρίτη Ηλικία και έχουμε αναβαθμίσει το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»», υπογράμμισε.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην καταπολέμηση της παραβατικότητας, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος έκανε το καθήκον του ενισχύοντας την ΕΛΑΣ με υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις  και με 9 περιπολικά. «Υπάρχει Δήμος που να έκανε κάτι αντίστοιχο σε όλη την Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο Χρήστος Παππούς και προειδοποίησε ότι τώρα είναι η σειρά της Πολιτείας να αναλάβει τις ευθύνες της. «Εμείς ως Δήμος κάναμε το καθήκον μας» σημείωσε.
Για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου τόνισε ότι είναι καλές κι ότι δε διαλεξε το Δήμο Φυλής η ΚΑΕ ΑΕΚ για να μεταφέρει σε αυτόν όλες τις εγκαταστάσεις της.
   Κλείνοντας την ομιλία του στιγμάτισε αυτούς που ενώ δημόσια διακήρυσσαν ότι ο Δήμος Φυλής είναι ένας νοικοκυρεμένος Δήμος, τώρα κάνουν καταγγελίες. «Απλά καταγγέλλουν τον εαυτό τους και αυτογελοιοποιούνται» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος μίλησε για ιδιοτέλεια, μέσω της απλής αναλογικής. «Κοροϊδεύουν τον κόσμο για να μαζέψουν ψηφαλάκια, ώστε να παίξουν μπάλα την επόμενη μέρα. Όμως η μπάλα έχει ξεφουσκώσει», προειδοποίησε ο Δήμαρχος Φυλής και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς στα ζάρια το μέλλον των παιδιών μας».
Καταλήγοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από τις 26 Μαΐου  2019 θα είναι και πάλι, με την ψήφο του Λαού, Δήμαρχος Φυλής και ζήτησε από τους συνεργάτες και τους φίλους τους να ενημερώσουν τον κόσμο, πόρτα-πόρτα, σε όλες τις γειτονιές του Δήμου για το έργο του Δήμου και κυρίως για το πρόγραμμα της νέας τετραετίας. «Αυτή η λαοθάλασσα στέλνει μήνυμα νίκης, μιας νίκης που θα είναι του Δήμου και όλων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.
   Η εκδήλωση έκλεισε με την πανηγυρική παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε, δημόσια, για τη στήριξή τους, όπως και τους επιστημονικούς του συμβούλους, τον Μηχανολόγο-Μηχανικό Χρήστο Μουζακίτη και τον Γιατρό ΩΡΛ Αντώνη Ματθαίο Καλαφάτη.


Φωτογραφίες θα βρείτε Ε Δ Ω

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια