Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε φαίνεται να είπαν στον Αλέξανδρο

Από την κοινή  επίσκεψη στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο ΙΚΑ 


  Φτάνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών οι νεοεισερχόμενοι στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής "μπαίνουν" σε όποιο κυβερνητικό κτήριο βλέπουν "φως", για να μπορέσουν να πουν με την σειρά τους και αυτοί "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

   Συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας  για να ενημερωθούν ότι υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), αλλά και για την κυβερνητική εξαγγελία για  την μετατροπή του παλιού ΙΚΑ σε Κέντρο Υγείας, αλλά δεν θέλει η δημοτική αρχή, όπως αναφέρουν στο σχετικό Δελτίο Τύπου. 
  Όπως ήταν αναμενόμενο, μιας και τώρα ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά ορισμένοι,  ο Γενικός Γραμματέας (βάση του Δελτίου Τύπου) ξέχασε να τους αναφέρει βασικά πράγματα. 
  Ας θυμηθούμε τι έγινε το 2014 και που κολλάει όλο το εγχείρημα για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας:

  "Επίσκεψη στους χώρους του ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 , ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
  Το Δήμαρχο συνόδευσαν ο Διευθυντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Περικλής Αλεβίζος, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος κι ο Αναπληρωτής Δήμαρχος σε θέματα υγείας Γιώργος Αντωνόπουλος.
  Κατά την επίσκεψή συζητήθηκαν με το προσωπικό, αλλά και τους γιατρούς και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Βάβουλα και Αγγελική Παπαδάτου οι τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος.
  Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι προτεραιότητες, που σχετίζονται, κυρίως, με την επισκευή και την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου από το ΙΚΑ, στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, το οποίο
θα προμηθεύσει το Κέντρο με τον απαραίτητο Ιατρικό εξοπλισμό και θα το στελεχώσει με προσωπικό.     Τονίστηκε, ακόμα, η ανάγκη να μην μεταφερθούν στο κτίριο οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Αχαρνών, όπως μεθοδεύεται από κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Ιδρύματος. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εικόνα εγκατάλειψης του κτιρίου, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησής του, αλλά ο Περικλής Αλεβίζος τόνισε ότι από τη στιγμή που θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο Υγείας μπορούν να αρχίσουν, αμέσως, οι επισκευές.
  Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς κι ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Βάβουλας βρίσκονται, από την αρχή του καλοκαιριού, σε ανοιχτή επικοινωνία, με σκοπό να μεθοδευτεί η δημιουργία μιας ιατρικής μονάδας, στο πρότυπο ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου."

  Ενώ σε επίκαιρη τότε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου, είχε έρθει και η παρακάτω  απάντηση από τον τότε Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη:




  


     Θα προτείναμε λοιπόν και μία επίσκεψη των "ειδικών" της νέας παράταξης στα γραφεία του ΙΚΑ για να τους ενημερώσουν πότε θα κάνουν την παραχώρηση του κτηρίου στο Υπουργείο Υγείας για να εφαρμοστούν αυτά που τους είπε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας, αλλά και αυτά που επίσης έλεγε ο τότε Υπουργός.
  Μέχρι να τα βρει το Υπουργείο Υγείας με το ΙΚΑ ας θυμηθούμε τι έχει κάνει ο Δήμος Φυλής επί διοίκησης Χρήστου Παππού και ο αρμόδιος αναπληρωτής Δήμαρχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Αντωνόπουλος: 



  •       ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας. Οι δημότες μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και να ενημερώνονται σε ποιες υπηρεσίες υγείας μπορούν να απευθυνθούν.
  •     Έχει προχωρήσει  η διαδικασία δημιουργίας Δημοτικού Ιατρείου για Άνοια
  •      Λειτουργεί τράπεζα αίματος, η οποία συντηρείται με τέσσερις ετήσιες εθελοντικές αιμοδοσίες.
  •    Σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες του Δήμου, από 40 ετών και άνω, να κάνουν δωρεάν Τεστ – ΠΑΠ και ψηφιακή μαστογραφία.
  •      Σε συνεργασία με τους Γιατρούς της Αγάπης, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου εξασφαλίζει για όλους τους Δημότες δωρεάν ιατρικές προληπτικές εξετάσεις, με διάφορες ειδικότητες γιατρών (καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, δερματολόγος κ.α.).
  • ·   Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Σκολίωσης, διοργανώνεται προληπτικός έλεγχος σκολίωσης, κύφωσης και πελματογράφησης στα παιδιά. Αντίστοιχες εξετάσεις γίνονται και σε συνεργασία με το εξειδικευμένο κέντρο σκελετικής υγείας, Scoliosis Spine Laser Center.
  •     Σε συνεργασία με την PRAKSIS διοργανώνονται δωρεάν εξετάσεις για την Ηπατίτιδα Β και HIV/AIDS στο γενικό πληθυσμό του Δήμου Φυλής.
  •      Σε συνεργασία με το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Πνοή παρέχονται υπηρεσίες λογοθεραπείας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής υγείας με προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες τους.
  •      Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο παρέχει δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους, άπορους και αναξιοπαθούντες δημότες μας. Να αναφέρουμε ότι στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό και φαρμακοποιό.
  •        Παρέχει σε όλους τους άπορους ανασφάλιστους δημότες μας τη δυνατότητα δωρεάν ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι δικαιούχοι μέχρι σήμερα είναι 1.400 άτομα.
  •    Παρέχει όχημα μεταφοράς των δημοτών μας, για έκτακτες και τακτικές επισκέψεις στα Νοσοκομεία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια