Αποκαλυπτήρια Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου .



Αποκαλυπτήρια Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου .
Τιμούμε - θυμούμαστε - Δεν ξεχνούμε .
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 6 : 30 μ.μ.



Ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Άνω Λιοσίων Φυλής " Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ " , στα πλαίσια των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για τα 100 Χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου , πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση για τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας στην Πολιτιστική Στέγη του Ποντιακού Ελληνισμού " Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ " , στις 4 Μαιου ημέρα Σάββατο και ώρα 6 : 30 μ.μ. στην περιοχή Λίμνη των Άνω Λοπσίων στο Πσρκο Πόλης - Πλατεία Πόντου - Άγιος Γεώργιος .
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
Χαιρετισμούς Επισήμων .
Ομιλία από τον Συγγραφέα Ιστορικό κ. Βλάση Αγτζίδη .
Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας .
Αποκαλυπτήρια Μνημείου - Πυρρίχιος Χορός " ΣΕΡΑ " .
Κατάθεση Στεφάνων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου .

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ
Την ημέρα αυτή εκπληρώνουμε ένα ηθικό , ιστορικό και εθνικό καθήκον . Τιμούμε την
Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και διεκδικούμε αγωνιστικά την Διεθνή αναγνώρισή της .
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου επί 75 χρόνια δυστυχώς αποσιωπήθηκε και απωθήθηκε σκόπιμα εκτός μνήμης στο όνομα και στο βωμό της αμφιβόλου αποτελεσματικότητας πολιτικής της ελληνοτουρκικής προσέγγισης . Είναι βεβαίως ευκταία και επιθυμητή η φιλία και η συνεργασία μεταξύ των λαών , όχι όμως όταν αυτή επιδιώκεται μονομερώς πάση θυσία και η προσπάθεια οικοδόμησής της φτάνει μέχρι και τον στραγγαλισμό της συλλογικής Εθνικής Μνήμης . Εκτιμούμε ότι η φιλία και η συνεργασία αυτή δεν θα είναι ποτέ ειλικρινής και αποτελεσματική , όσο η Τουρκία εξακολουθεί επίμονα να αρνείται το παρελθόν της και εμείς θα υποκρινόμαστε ότι το αγνοούμε .
Δεν ξεχνούμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ . Αυτό μας ζητούν επιτακτικά οι 353 . 000 τρομαγμένες ψυχές κατά το πλείστον αλειτούργητων και άταφων προγόνων μας , θυμάτων της εγκληματικής εθνοκάθαρσης που εμπνεύστηκαν οι Νεότουρκοι και ενστερνίστηκαν και ολοκλήρωσαν οξ Κεμαλικοί .
Ο ανά τον κόσμο διάσπαρτος Ποντιακός Ελληνισμός , αμάχητο τεκμήριο και ζωντανό κομμάτι του Οικουμενικού Ελληνισμού θα αγωνιστεί συντονισμένα και με κάθε θεμιτό μέσο για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των 353 . 000 θυμάτων προγόνων μας . Εμείς θα είμαστε συνεχώς η δυνατή και επίμονη φωνή τους που ζητά δικαίωση .
Η δική μας προσπάθεια , ο αγώνας των Ελλήνων Ποντίων του οργανωμένου και όχι μόνο χώρου , αλλά και ο αγώνας όλων των Ελλήνων σε όλο τον πλανήτη μας , υπέρ της αλήθειας και της δικαιοσύνης , έχει μία πανανθρώπινη και οικουμενική αξία . Αποτελεί μέρος του Αγώνα όλης της ανθρωπότητας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .
Όταν οι λαοί επαγρυπνούν , κινητοποιούνται υπέρ της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας τότε δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες γενοκτονίες .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια