Ο Θεός ήθελε κι ο καιρός επέτρεψε! Στους ώμους η κάθοδος της Παναγίας από τη Μονή Κλειστών στη Φυλή






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτή τη φορά,ο το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου,  ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στους εκατοντάδες πιστούς που ανηφόρησαν με λαχτάρα για την τήρηση του εθίμου στη Μονή Κλειστών και όλοι μαζί σχηματίζοντας ένα μεγάλο πλήθος, κατέβασαν την Παναγία στους ώμους.

Οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν πολύ νωρίς το πρωί με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Δημοτική Ενότητα Φυλής ενώ στις 10 εψάλη η Δέηση στην Ιερά Μονή Κλειστών.

Οι Ιερείς της Κοιμήσεως Θεοτόκου  και το χριστεπώνυμο πλήρωμα, με επικεφαλής το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και πολλά μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου έφτασαν στις 10 π.μ.  στην Πύλη της ιστορικής Μονής Κλειστών, όπου, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα παρέλαβαν την Ιερά Εικόνα, την οποία ο ειδικός τεχνίτης Μιλτιάδης Τσάφας είχε τοποθετήσει στην προστατευτική προθήκη, παρουσία της εντεταλμένης αρχαιολόγου Σοφίας Βερούτη.

Η μεγάλη λιτάνευση, αφού σταμάτησε για την καθιερωμένη δέηση στο πλάτωμα της μεγάλης στροφής κι εν συνεχεία,  στο μνημείο των εκτελεσθέντων Χασιωτών και Λιοσιωτών εισήλθε με τιμές, στην είσοδο της Φυλής.
Η πομπή έγινε, επισήμως δεκτή, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, τα τιμητικά αγήματα μαθητών της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και ανδρών της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (2ης Μ.ΑΛ).
Κατόπιν τη Λιτάνευση υποδέχτηκαν στην πόλη δεκάδες πιστοίενορίτες, που την καλωσόρισαν καταλαμβάνοντας και τις δύο πλευρές της λεωφόρου. Η εικόνα της Παναγίας έγινε δεκτή στην πόλη και στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου με κωδωνοκρουσίες.
Σε όλη την πορεία από τη Μονή Κλειστών ως την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Φυλή,  οι ύμνοι για την Παναγία συνόδεψαν με κατάνυξη την Εικόνα και μόνο όταν μπήκε εντός του Ναού, έπεσαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής.

Ο  εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, πατέρας Δημήτριος Παναγακόπουλοςευχαρίστησε άπαντες για την συμμετοχή τους στην κάθοδο και την υποδοχή της Παναγίας και ανακοίνωσε το Εκκλησιαστικό Πρόγραμμα που έχει ως εξής:
Το Σαββάτο 20 Απριλίου 2019 θα τελεστεί Εσπερινός (18:00) και θα ακολουθήσει αγρυπνία (22:00 1:ΟΟ)
Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων 21 Απριλίου 2019 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει προσκύνημα της Ιερής Εικόνας. Στις 11:40 θα τελεστεί Παράκληση και η Εικόνα θα αναχωρήσει με πομπή για την Ιερά Μονή.
(Περίπου στις 13:00 το πούλμαν του Δήμου θα μεταφέρει τους πιστούς από την Ιερά Μονή προς την Ενορία)
Ακολουθούν  χαρακτηριστικά videos







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια