Η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών η πομπή που ανηφόρισε με την Εικόνα της Παναγίας στη Μονή Κλειστών




                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                     
Τηρώντας στο ακέραιο το έθιμο των προγόνων οι Χασιώτες,  επέστρεψαν την εικόνα της Παναγίας στη Μονή Κλειστών πεζή και με τις δέουσες τιμές, το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων 21 Απριλίου.

Φουστανελοφόροι και Γριζοφόρες περιστοίχισαν την εικόνα που εξήλθε με ψαλμωδίες από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Φυλής και μαζί με τους Ιερείς και πλήθος κόσμου την ξεπροβόδισαν στην άκρη της πόλης. Η πολυπληθής πομπή εν συνεχεία, άρχισε την άνοδο προς τη Μονή. Την εικόνα συνόδεψαν ως το “σπίτι”  της, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς,  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών με άτομα κάθε ηλικίας.
Η Λιτάνευση σταμάτησε  στο Μνημείο σφαγιασθέντων Χασιωτών και Λιοσιωτών για επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσαν οι πατέρες Δημήτρης Παναγακόπουλος και Φανούρης Μπριλης με το εκκλησίασμα να συμμετέχει στους ψαλμούς που συνόδεψαν την Παναγία καθ’ όλη τη διάρκεια της ευλαβικής διαδρομής. 
Στους ώμους τους την κράτησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος, ο επικεφαλής της παράταξης “Εύπολις” Γιώργος Αβράμης και πολλοί ακόμη Χασιώτες κάθε ηλικίας.
 Στην είσοδό της στη Μονή Κλειστών την  πήραν στους ώμους τους ο εφημέριοι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου πατέρας Δημήτρης Παναγακόπουλος και  της Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου π. Άγγελος Κανέλος.
Το εκκλησίασμα συμμετείχε με κατάνυξη στην παράκληση πριν αναχωρήσει για την επιστροφή,  με την ευχή “Και του χρόνου!”

Ακολουθούν  Videos με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την άνοδο.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια