Ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων


                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της αστικής ανάπλασης στα Άνω Λιόσια που θα αλλάξει, θα διευρύνει και θα αναβαθμίσει το ιστορικό κέντρο της έδρας του Δήμου Φυλής. Αυτοψία στο έργο, πραγματοποίησε το πρωί ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάση Σχίζα και τον στενό του συνεργάτη Γιάννη Λιάκο.
     Ο Δήμαρχος Φυλής ενημερώθηκε επί τόπου για την πορεία του έργου και συνομίλησε με δημότες του ιστορικού κέντρου και καταστηματάρχες οι οποίοι εκφράστηκαν θετικά για την ανάπλαση και την αναγκαιότητα της.
   Ο Χρήστος Παππούς από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του, που προσθέτει στον τόπο «ένα ακόμη μεγάλο έργο το οποίο αναβαθμίζει την περιοχή και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των δημοτών».
    «Το έργο της ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη, είναι μια, ακόμα, χειροπιαστή απόδειξη πως ο Δήμος Φυλής έχει αλλάξει οριστικά σελίδα. Είμαστε ένας Δήμος που αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους για τη χώρα ρυθμούς. Σχεδιάζουμε,  εξασφαλίζουμε τους πόρους και υλοποιούμε μεγάλα έργα σε χρόνους πρωτοφανής για τα χρονικά της Αυτοδιοίκησης.  Το σχέδιο, η μεθοδικότητα και η επίπονη δουλειά που κάνουμε έχει ορατό αποτέλεσμα» τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος δεσμεύεται πως:
   «Συνεχίζουμε στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, με την ίδια επιμονή και πλησιάζουμε κάθε μέρα κοντύτερα το στόχο μας που είναι να κάνουμε το Δήμο Φυλής μια πόλη πρότυπο, μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική και φιλική στον πολίτη».
      Την ικανοποίησή του για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης του έργου εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάσης Σχίζας. «Το έργο θα γίνει τμηματικά προκειμένου να μην κλείσει ολόκληρο το κέντρο και να μην ταλαιπωρηθούν πολύ οι δημότες και οι καταστηματάρχες. Μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής στην πλατεία Μητροπόλεως ξεκινάμε τις εργασίες επισκευής στους υπάρχοντες πεζοδρόμους, ξεχωριστά σε κάθε έναν από αυτούς» υπογραμμίζει  ο Θανάσης  Σχίζας.
     Το έργο ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου από την πλατεία Μητροπόλεως στη οποία είναι σε εξέλιξη εργασίες αποξήλωσης του δαπέδου. Οι εργασίες γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην καταστραφούν  οι κυβόλιθοι που αφαιρούνται οι οποίοι προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή των υπαρχόντων πεζοδρόμων. .
Το έργο εντάχθηκε στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας Αττικής, στις 6 Αυγούστου 2018 υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και την 1η  Φεβρουαρίου υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και της εργολήπτριας εταιρείας που αναδείχθηκε από τον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Τεχνική Υπηρεσία η οποία έχει συντάξει και τη μελέτη του έργου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια