Ξεκίνησε και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η ριζική ανακατασκευή του Αίθριου στο Ζεφύρι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του Αίθριου της Αττικής Οδού
Ξεκίνησε και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, από την Τεχνική Υπηρεσία, η ριζική ανακατασκευή του Αίθριου στο Ζεφύρι, σε υλοποίηση σχετικής δέσμευσης του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού προς τους κατοίκους της περιοχής.
Το μεταλλικό κτίριο που βρίσκεται στον κόμβο της Αττικής οδού μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο, λειτουργικό και υψηλών προδιαγραφών χώρο, ικανό να φιλοξενεί πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δράσεις.
«Με αυτό το έργο αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο χώρο και δίνουμε νέα δυναμική στην περιοχή. Μετατρέπουμε το παλιό αναψυκτήριο σε σύγχρονο χώρο ώστε να φιλοξενεί και να αναπτύσσει δραστηριότητες που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα δώσουν ώθηση σε ολόκληρο το Ζεφύρι» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
«Είναι ένα έργο με μεγάλη αξία για την περιοχή. Μετά την ολοκλήρωση των έργων στο σταθμό του Προαστιακού και στον περιβάλλοντα χώρο η ανακατασκευή του Αίθριου ήταν για εμάς μια  σημαντική ανοιχτή εκκρεμότητα.  Προβληματιστήκαμε για τον τρόπο ανακατασκευής αλλά τελικά βρήκαμε τη σωστή λύση. Το κτίριο θα είναι πλέον ασφαλές και σύγχρονο υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάσης Σχίζας
Στο κτίριο γίνεται ριζική ανακατασκευή που ξεκινά από την αλλαγή του δαπέδου και την επισκευή της οροφής τα οποία ήταν κατεστραμμένα. Οι μεγάλες τζαμαρίες που ήταν τοποθετημένες στο παλιό αναψυκτήριο αντικαθίστανται από ανθεκτικά διπλά τοιχία με εσωτερική θερμομόνωση με στόχο την θωράκιση της ασφάλειας του κτιρίου. Ο φωτισμός εσωτερικά του κτιρίου θα είναι επαρκής αφού σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας έχουν προβλεφθεί παράθυρα με ανθεκτικούς υαλοπίνακες οι  οποίοι όμως θα είναι ψηλά προκειμένου να μην πλήττεται η ασφάλεια του κτιρίου.
Το ανακατασκευασμένο κτίριο διαθέτει έναν ενιαίο χώρο 140 τ.μ. που θα αποτελεί την κεντρική αίθουσα , ένα γραφείο, 4 WC ανδρών και γυναικών και ένα  WC Αμέα.  Στο πίσω μέρος του κτιρίου κατασκευάζεται κυλικείο το οποίο  είναι ανεξάρτητο και διαθέτει WC και αποθήκη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια