Αναλυτική ενημέρωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας για τα προνοιακά επιδόματα



ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΑ

     Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας για την πληρωμή στο εξής των Αναπηρικών Επιδομάτων σε χρήμα από τον ΟΠΕΚΑ  σας ενημερώνουμε αναλυτικά για το λόγο και τις λεπτομέρειες της μετάβασης έτσι όπως αναφέρονται στην ενημέρωση του αρμόδιου πλέον φορέα.
   Η Κυβέρνηση θέλοντας να ικανοποιήσει τα διαχρονικά αιτήματα των συλλόγων ΑΜΕΑ για πληρωμή όλων των επιδομάτων από ένα και μόνο φορέα σε μία κοινή, γνωστή εκ των προτέρων ημερομηνία για όλους, δημιούργησε τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σε αυτόν εκτός από τα Αναπηρικά Επιδόματα σε χρήμα και τα Επιδόματα Ομογενών Προσφύγων και Στεγαστικής Συνδρομής θα υπάγονται πλέον τα επιδόματα των παιδιών που δίνονται με το Α21, τα σχολικά γεύματα, οι συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων, το διατροφικό επίδομα για τους νεφροπαθείς, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, η ενίσχυση αγροτών και η βοήθεια προς υποφέροντες από φυσικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα αυτοί στην Μάνδρα ή στο Μάτι.
    Πρόθεσή της είναι να δημιουργηθεί και ενημερωθεί μία ενιαία Πανελλήνια πλατφόρμα μέσω της οποίας θα είναι πιο εύκολο να συντονίζονται και να ελέγχονται όλες αυτές οι δράσεις και οι Υπηρεσίες. Επίσης υπόσχεται λιγότερη γραφειοκρατία και ψηφιακή λειτουργία προς όφελος του πολίτη και των εργαζομένων. Όταν σταδιακά η πλατφόρμα ενημερωθεί, υπολογίζουν σε δύο μήνες, θα πληρώνονται κάθε μήνα οι δικαιούχοι στους ίδιους λογαριασμούς που είχαν δώσει στον οποιοδήποτε φορέα είχε την αρμοδιότητα και χωρίς ο δικαιούχος να χρειάζεται να κάνει κάτι για να συμπεριληφθεί στη νέα πλατφόρμα. Για να μην χρειάζεται οι πολίτες να μεταβούν στα γραφεία του νέου Οργανισμού για την οποιαδήποτε μεταβολή έχει προβλεφθεί να εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων όπου θα υπάρχουν εξειδικευμένοι υπάλληλοι με πρόσβαση στο σύστημα οι οποίοι θα ενημερώνουν την νέα πλατφόρμα.
   Εμείς ως Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αναπηρικών Επιδομάτων του Δήμου Φυλής σε αυτούς τους 33 μήνες που είχαμε την αρμοδιότητα αυτή κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας που πριν έπρεπε να απευθυνθούν στο αντίστοιχο τμήμα του Δήμου Ελευσίνας. Σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία φροντίζαμε οι δικαιούχοι του Δήμου Φυλής να πληρώνονται το συντομότερο δυνατόν εξυπηρετώντας ακόμη και αυτούς οι οποίοι ολοκλήρωναν τον φάκελό τους την τελευταία μέρα.
   Και αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο έχουμε, εδώ και μια βδομάδα, ενημερώσει το προηγούμενο σύστημα με όλους τους φακέλους που είχαν ολοκληρωθεί ως τις 31/12/18 και έχουμε βάλει στο νέο σύστημα τα αρχεία πληρωμών για τους δικαιούχους Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2018. Η πρώτη πληρωμή βάσει της ανακοίνωσης του νέου φορέα θα γίνει ταυτόχρονα για όλους τους Δήμους της χώρας στο διάστημα από 18-25 Ιανουαρίου.  Τον Μάρτιο και αφού έχουν περαστεί οι δικαιούχοι στο νέο σύστημα θα γίνει η πληρωμή για Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2019 και από κει και πέρα η πληρωμή θα γίνεται κάθε μήνα.
    Ζητούμε την κατανόηση και υπομονή σας για το εν λόγω διάστημα όπου μάλιστα δεν είναι δυνατή η συνέχιση των επιδομάτων που έχουν λήξει αφού οι παλιοί δικαιούχοι δεν φαίνονται στο νέο σύστημα. Ο Δήμος Φυλής και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Ευγενία Μπάρα και Γεώργιος Αντωνόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η άψογη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω των Κέντρων Κοινότητας του Δήμου και μετά την μετάβαση της αρμοδιότητας.
  
                                                                   
                                                                                      Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια