Χιόνια στην Πάρνηθα, η χαρά των «παιδιών»!




Η επέλαση του «Ραφαήλ» και η είσοδος σε λίγες ώρες της κρύας «Σοφίας» αφήνουν το λευκό τους αποτύπωμα στις βουνοκορφές του ορεινού όγκου της Πάρνηθας  που έχουμε την τύχη να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Αττικής θα σπεύσουν να απολαύσουν το λευκό τοπίο που συμβάλλει στο κλίμα των ημερών και να περάσουν ξένοιαστες στιγμές με τις οικογένειές τους.
Οι τολμηροί που θα αψηφήσουν το τσουχτερό κρύο και το μποτιλιάρισμα, μπορούν να επισκεφτούν τα δύο υπέροχα ορεινά καταφύγια της περιοχής, το Φλαμπούρι και το Μπάφι.
Το Φλαμπούρι βρίσκεται στο καταπράσινο ελατόδασος της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 1.158 μέτρα. Ένας χώρος τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά και τόσο μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην πόλη.
Σας δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στη φύση, να απολαύστε τον καφέ σας ή τα σπιτικά  πιάτα και αν θέλετε να πάρετε μέρος σε μία από τις πολλές δραστηριότητες που διοργανώνονται (πεζοπορικές βόλτες, παιχνίδια δράσης και δεξιοτήτων, παιχνίδια προσανατολισμού κα.).
Διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και προσφέρει χωριάτικες πίτες, φρεσκομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, ψητά, σαλάτες, γλυκά, ροφήματα κά.

Επίσης,  υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης στον επάνω όροφο του καταφυγίου, σε ένα χώρο άνετο και ζεστό, με ξύλινο πάτωμα και ξύλινη οροφή, κάνοντας έναν αναζωογονητικό και ξεκούραστο ύπνο. Παρέχονται στρώματα, μαξιλάρια και κουβέρτες ενώ είναι απαραίτητο να φέρετε υπνόσακο (sleeping bag) ή σεντόνια και μαξιλαροθήκη.
Πληροφορίες εδώ: https://www.flabouri.gr/
Μπάφι

Μία μόλις ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο όμορφο βουνό της Πάρνηθας μπορείς να αναπνεύσεις οξυγόνο, να αποδράσεις από τη πολύβουη πόλη, να ξεφύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας και με μια στάση στο καταφύγιο Μπάφι σε υψόμετρο 1161, να απολαύσεις τα ζεστά και κρύα ροφήματα μας καθώς και την σπιτική κουζίνα μας. Το καταφύγιο Μπάφι βρίσκεται στην καρδιά της Πάρνηθας. Ένα καταφύγιο οργανωμένο και κατάλληλο να δεχτεί επισκέπτες κάθε ηλικίας.
Διαθέτει οργανωμένη κουζίνα που μπορεί κανείς να γευτεί σπιτικό μαγειρευτό φαγητό, χειροποίητες χωριάτικες πίτες, γλυκά ταψιού και ζεστά ροφήματα.
Επιλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία ορεκτικών αλλά και μαγειρευτών φαγητών όπως φασολάδα, χορτόσουπα (μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο, κολοκύθι, πατάτα), μακαρονάδες (κιμά, σάλτσα), χοιρινή, λουκάνικο, σαλάτες και ποικίλα ορεκτικά ή χαλαρώστε δίπλα στο τζάκι διαλέγοντας να πιείτε ζεστή σοκολάτα, καφεδάκι, τσάι του βουνού, ρακόμελο, τσίπουρο ή κρασάκι.
Το καταφύγιο παρέχει για διανυκτέρευση έξι, συνολικά, ξεχωριστούς χώρους.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ : https://www.mpafi.gr/




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια