Η πρώτη δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές θορύβησε τις παρατάξεις




   H εφημερίδα Παραπολιτικά στη στήλη της «βαρόμετρο της Αυτοδιοίκησης» παρουσιάζει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία Opinion Poll σε µία προσπάθεια να ανιχνεύσουν τις τάσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών 2019 σε όλη την Ελλάδα . Στο σημερινό της φύλο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φυλής το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου.
   Σύμφωνα με την έρευνα εντυπωσιακό προβάδισμα του νυν δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, καταγράφεται στο «ντέρμπι» με έναν ακόμη «βετεράνο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον επί 12ετία δήμαρχο, Δημήτρη Μπουραΐμη.
   Οι πολίτες αξιολογούν θετικά το έργο του κ. Παππού στον Δήμο Φυλής, καθώς πολύ και αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 66,3% των πολιτών. Ο κ. Παππούς είναι πρώτος, επίσης, στη λίστα δημοτικότητας, με τις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του να φτάνουν το 70,9%, με ιδιαίτερα θετικές γνώμες τόσο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. όσο και σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον κ. Μπουραΐμη, οι θετικές γνώμες βρίσκονται στο 23,2% και οι αρνητικές στο 46,0%.

  Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή, ο κ. Παππούς συγκεντρώνει το 48,4%, έναντι μόλις 13,2% του κ. Μπουραΐμη, ενώ οι κ. Ρούσσας και Κουλοχέρης βρίσκονται στο 5,0% και 4,4%, αντίστοιχα. Ακολουθούν ο κ. Τσουμπρής με 2,4% και ο κ. Τσέλας με 1,5%.
  Με βάση τις τάσεις που δείχνουν τα αποτελέσματα  τη δεύτερη θέση  θα καταλάβει με σχετική άνεση ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης. Έκπληξη αποτελεί  το  ποσοστό που φαίνεται να παίρνει  ο Χρήστος Ρούσσας αλλά και το πολύ χαμηλό ποσοστό της νεοϊδρυθείσας παράταξης  του Αλέξανδρου Κουλοχέρη. Το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων  μας δείχνει πως δεν έχει κατασταλάξει ο ψηφοφόρος για το ποιον θα ψηφίσει, καθώς όλες οι παρατάξεις είναι υπό διαμόρφωση.  Το ποσοστό αυτό  όμως δεν είναι ικανό να αλλάξει την πρώτη θέση του Χρήστου Παππού  αλλά μπορεί να φέρει ανατροπή στη δεύτερη θέση.
  Οι 33 έδρες του δημοτικού συμβουλίου που θα προκύψει σύμφωνα με τα ποσοστά της έρευνας μοιράζονται :
   16 για την παράταξη του Χρήστου Παππού
    4  για την παράταξη του Δημήτρη Μπουραΐμη 
    2  για την παράταξη του Χρήστου Ρούσσα
    2  για την παράταξη του Αλέξανδρου Κουλοχέρη
    2  για το άλλος
    1 για την παράταξη του Δημήτρη Τσουμπρή
    6 είναι αυτές των αναποφάσιστων.
   Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω έρευνα θορύβησε τις παρατάξεις και  το βράδυ του Σαββάτου  15 Δεκεμβρίου  ήταν σε έκτακτη σύσκεψη το επιτελείο Κουλοχέρη ενώ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης  θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησης  στη συγκέντρωση των στελεχών της Δύναμης Συμμετοχής που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια