Δεν έχει κάτσει σε δημοτικό έδρανο και μου θέλει να γίνει και δήμαρχος







   Γυρνώντας το χρόνο πίσω στο 2002 στις τότε δημοτικές εκλογές μας ήρθε στο μυαλό η δήλωση στο δημοσιογράφο Φάνη Κυριόπουλο για την εφημερίδα Δημοσκόπιο, του επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Αναγέννηση, "Δεν έχει κάτσει σε δημοτικό έδρανο και μου θέλει να γίνει και δήμαρχος". Βέβαια από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και αυτή τη φράση την έχει αλλάξει αλλά δεν έχει ξεχαστεί. Η δήλωση ήταν αυτή που μας γύρισε τη μνήμη τόσα χρόνια πίσω αλλά περνώντας στο σήμερα αναλύουμε την χτεσινή παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης ¨Φυλή Νέο Ξεκίνημα" του Αλέξανδρου Κουλοχέρη. 
   Ο ξύλινος και χωρίς χρώμα πολιτικός λόγος αλλά κυρίως χωρίς νέες ιδέες ήταν αυτός που έκανε το ένα τρίτο των παρευρισκομένων να αποχωρήσουν. Ήρθαν για να τους δουν ή για να δουν το νέο που τελικά αποδείχτηκε να τροχοδρομεί στο γνωστό τρίπτυχο "Θα κλείσω τη χωματερή, θα πατάξω τη διαφθορά και θα εξαφανίσω την εγκληματικότητα". Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι προχώρησε και ένα βήμα  μπροστά μιας και σχολεία θα φτιάξει αλλά και νοσοκομείο. Σίγουρα καλά μας ακούγονται στα αυτιά μας αυτά αλλά δεν εξαρτώνται ούτε γίνονται από την εκάστοτε δημοτική αρχή.
   Αναπόφευκτα γίνεται η σύγκριση με την αντίστοιχη παρουσίαση της παράταξης Δύναμη Συμμετοχής  που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο το 2014 και σίγουρα τα άτομα που είχαν ανέβει τότε και τώρα στην εξέδρα θα ένιωσαν άβολα. Ούτε ο φωτισμός, ούτε η οργάνωση, ούτε ο παλμός αλλά προπάντων ούτε ο κόσμος μπορούσαν να συγκριθούν. 
    Η κάκιστη ομιλία που αναλώθηκε στο πρόβλημα της χωματερής ήταν αυτή που ανάγκασε αρκετούς να αποχωρήσουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Όσοι άντεξαν μέχρι το τέλος είναι σε θέση να συγκρίνουν τα λαλούμενα με τα νοούμενα.
     Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην μελλοντική τους πορεία και ευχόμαστε να μη βλέπουμε άδεια τα έδρανα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια