Χρήσιμη η ημερίδα για την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών οργάνωσε ο Α΄ Παιδικός Σταθμός Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρήσιμη η ημερίδα για την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών οργάνωσε ο Α΄ Παιδικός Σταθμός Φυλής
Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα μεγάλης «διατροφικής» αξίας πραγματοποίησε  το Σάββατο 3 Νοεμβρίου  ο Α΄ Παιδικός Σταθμός Φυλής με την ευγενή στήριξη της γνωστής διατροφολόγου κ.Ευθυμίας Δέδε.  Οι μητέρες των παιδιών που φοιτούν στον Παιδικό Σταθμό, παρότι το πρωινό του Σαββάτου είναι πάντα δύσκολο, ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν στο Δημαρχείο “Νικόλαος Λιάκος” προκειμένου να ενημερωθούν για την παιδική παχυσαρκία και τους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να εισάγουν στη διατροφή των παιδιών τους τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι απαραίτητα για μια  ισορροπημένη διατροφή.
«Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ένας δύσκολος φίλος για τα παιδιά και πρέπει να  εφεύρουμε διάφορους τρόπους για να τα κάνουμε ελκυστικά ώστε να πείσουμε τα παιδιά μας να τα τρώνε» ξεκίνησε την ομιλία της η διατροφολόγος  Ευθυμία Δέδε.
Η κ. Δέδε υπογράμμισε πως είναι λυπηρό η Ελλάδα στην οποία γεννήθηκε η μεσογειακή διατροφή, να βρίσκεται σε ότι αφορά την παιδική παχυσαρκία στην 3η  θέση παγκοσμίως και στην 2η Ευρωπαϊκά και παρότρυνε τις μητέρες να εμπλουτίσουν τη διατροφή των παιδιών τους με φρούτα και λαχανικά.
« Τώρα δημιουργούνται οι μνήμες στο παιδί μας και στην ενηλικίωσή του οι  γευστικοί κάλυκες. Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό τα παιδιά να μάθουν από νωρίς να περιλαμβάνουν στη διατροφή τους φρούτα, λαχανικά , ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά,  όσπρια και πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ώστε και να τα αναζητούν ως ενήλικες αλλά και για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της υψηλής χοληστερόλης και του υψηλού σακχάρου που πλέον το συναντάμε  με μεγάλη συχνότητα και σε μικρά παιδιά» υπογράμμισε η κ. Δέδε.
Στα παιδιά προσφέρουμε μόνο νερό , χυμούς και γάλα όταν διψάνε και ποτέ αναψυκτικά γιατί ότι χτίσουμε στην παιδική ηλικία αυτό θα διαμορφώσει τη μετέπειτα υγεία του παιδιού μας τόνισε η κ. Δέδε η οποία ενημέρωσε  τις μητέρες για την σωστή διατροφή των παιδιών στην προσχολική ηλικία και  ανέλυσε διεξοδικά τους τρόπους με τους οποίους  μπορούν, χωρίς να πιέσουν τα παιδιά τους, να εισάγουν στη διατροφή τους τα λαχανικά.
Την κυρία Δέδε ευχαρίστησε για το χρόνο  και την πολύτιμη παρουσίαση η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας και μέλος της Διοίκησης του Παιδικού Σταθμού Φυλής Ελένη Λιάκου.
  «Εντολή και επιθυμία του Δημάρχου Χρήστου Παππού,  ήταν και είναι να στηρίζουμε τις μητέρες  και να φροντίζουμε, μέσα από τους άρτια  οργανωμένους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, ώστε  να παρέχουμε στα παιδιά όλα τα εφόδια που θα θέσουν σε στέρεες και υγιείς βάσεις τη μετέπειτα ζωή τους. Αυτό κάνουμε κι έτσι  θα συνεχίσουμε, μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς αλλά και έξω, με εκδηλώσεις ενημέρωσης των γονέων για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας» υπογράμμισε η Ελένη Λιάκου που μετά τη βροχή των ερωτήσεων και το ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό για την παρουσίαση της διατροφολόγου  ανανέωσε το ραντεβού με την κ. Δέδε και για νεώτερη συνάντηση με τους γονείς εν ευθέτω χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια