Βγαίνει από το νοσοκομείο ο φύλακας του 3ου Γυμνασίου μετά το ξυλοδαρμό που δέχτηκε.



  Βγαίνει από το νοσοκομείο ο φύλακας του 3ου Γυμνασίου μετά το ξυλοδαρμό που δέχτηκε.  Η περιπέτειά του  ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν προσπάθησε να απομακρύνει ΡΟΜΑ από το χώρο του σχολείου και έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Ο νεαρός ΡΟΜΑ ήθελε να γραφτεί στο συγκεκριμένο σχολείο χωρίς όμως να τηρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.Την ώρα που ο διευθυντής του σχολείου κι ο φύλακας τον απομάκρυναν από το χώρο του σχολείου  η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Όταν ο διευθυντής εισήλθε στο σχολείο για να ειδοποιήσει την αστυνομία, ο νεαρός επιτέθηκε και τραυμάτισε το φύλακα που του εμπόδιζε την επανείσοδό του  και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
  Μετά τα επεισόδια που είχαν συμβεί στο ίδιο σχολείο την περσινή χρονιά  και την απαίτηση της σχολικής κοινότητας, στο  χώρο του σχολείου βρισκόταν πάντα κάποιος ώστε να εκτελεί χρέη φύλακα. Οι μαθητές ύστερα από μέρες που ενημερώθηκαν για το συμβάν προχώρησαν άμεσα σε κατάληψη του σχολείου ζητώντας επιπλέον προστασία από εξωσχολικά στοιχεία. 
   Παρόλο που στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν αρκετά τσιγκανόπουλα, στο εσωτερικό του τα πράγματα  κυλούν ομαλά, αφού τόσο ο διευθυντής όσο και οι υπόλοιποι καθηγητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το σκοπό αυτό. 
   Ας μην ξεχνάμε πως με την αλλαγή των κριτηρίων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που θα ισχύσουν από 1η Νοεμβρίου, για τη χορήγησή του απαιτείται βεβαίωση φοίτησης των ανήλικων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Πολύ πιθανόν να δούμε το επόμενο διάστημα κορύφωμα εγγραφών στις σχολικές μονάδες της περιοχής με πιθανό αποτέλεσμα κάποιες να   λειτουργήσουν σε διπλή βάρδια .  
  Σύμφωνα πάντως με  εκπαιδευτικούς η διασπορά των μαθητών είναι η καλύτερη λύση και θα εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
  Μετά και τη χτεσινή συνάντηση των μαθητών του 3ου Γυμνασίου  με τον δήμαρχο Χρήστο Παππού ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα μεριμνήσει για την ακόμη καλύτερη φύλαξη του σχολείου τους από εξωσχολικούς παράγοντες, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους.   
    Να σημειώσουμε επίσης ότι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί στο δημαρχείο συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και τοπικούς εκπαιδευτικούς παράγοντες για να βρεθεί λύση για τα θέματα που απασχολούν τα σχολεία της περιοχής.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη χτεσινή κατάληψη:











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια