Ο Δήμος Φυλής συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων

 

  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, 8-11 Οκτωβρίου, είναι ένα ετήσιο τετραήμερο γεγονός, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, κατά το οποίο οι πόλεις και οι περιφέρειες παρουσιάζουν την ικανότητά τους να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, να εφαρμόσουν την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποδείξουν τη σημασία του τοπικού και περιφερειακού επιπέδου για μια καλή ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.

Η εκδήλωση δημιουργήθηκε το 2003, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών κάλεσε τις τοπικές και περιφερειακές αντιπροσωπείες με έδρα τις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ανοίξουν ταυτόχρονα τις πόρτες τους στους επισκέπτες. Ένα χρόνο αργότερα, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσχώρησε στην περιπέτεια.

Από την αρχική ιδέα, η εκδήλωση έγινε μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα δικτύωσης για ειδικούς στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Η ανταλλαγή ορθών πρακτικών στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ένταξης, η διασυνοριακή συνεργασία, οι εταιρικές σχέσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η περιφερειακή καινοτομία και η τοπική ανάπτυξη υπό την ηγεσία της κοινότητας έχουν καταστεί μερικά από τα πολλά θεματικά της πεδία.

Με την πάροδο των ετών, η εκδήλωση έχει γίνει το βασικό γεγονός της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ. Χαιρετίζει περίπου 6.000 συμμετέχοντες τον Οκτώβριο κάθε χρόνο (τοπικοί, περιφερειακοί, εθνικοί και ευρωπαϊκοί φορείς λήψης αποφάσεων και εμπειρογνώμονες) για περισσότερα από 100 εργαστήρια και συζητήσεις, εκθέσεις και ευκαιρίες δικτύωσης.Για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων του 21ου αιώνα, οι περιφέρειες και οι πόλεις της ΕΕ αναζητούν όλο και περισσότερο καινοτόμες λύσεις και συντονισμένες προσπάθειες. 

Ο Δήμος Φυλής συμμετέχει στη θεματική ενότητα εδαφική ανάπτυξη που με την μετάβαση σε κυκλική οικονομία και με το  ψηφιακό μετασχηματισμό αποτελούν βασικές πτυχές και παρουσιάζοντας τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης για την Ευρώπη. 

 Παρουσιάζοντας τις βέλτιστες περιφερειακές πρακτικές και τα επιτυχημένα έργα στους δύο αυτούς τομείς στοχεύει να τονίσει τον ρόλο των τοπικών αρχών στην προώθηση της καινοτομίας καθώς και τη σημασία της πολιτικής συνοχής για τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών για τα εδάφη της ΕΕ.

Συντονιστής: Pirita Lindholm 

Ομιλητές: Michal Korolko , Michal Kubicki , Roberto Viola , Susanne Elsen , Marek Swinarski, Carlo Polidori , Roberto Ciambetti , Peter Kaiser , Βέσνα Τσιρνόγεβιτς-Bengin , Raffaele Cattaneo , Terje Στάμπαεκ , Roberti Pierpaolo , Χρήστος Παππούς , Manuela Bora 


 Από την Ελλάδα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα  οι Περιφέρειες Κρήτης , Μακεδονίας  και ο Δήμος Φυλής.



 Ενώ το Φρούριο της Φυλής είναι ανάμεσα στα σημαντικότερα αξιοθέατα των περιοχών που συμμετέχουν.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια