Νέο σχολικό συγκρότημα μέσω ΕΣΠΑ στο Δήμο Φυλής


   Δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες από το δελτίο τύπου με το οποίο ο Δήμος Φυλής ενημέρωνε για μία ακόμη επιτυχία στον τομέα των έργων.  Η μελέτη που είχε υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία για την ανέγερση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Δροσούπολη, είχε συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία για την ένταξή του σε χρηματοδοτούμενη πράξη μέσω ΕΣΠΑ.  Σύμφωνα με την μελέτη, το διώροφο κτίριο με υπόγειο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, θα είναι δυναμικότητας 120 παιδιών και θα διαθέτει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.
  Με σημερινή της απόφαση η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενέταξε το έργο στις χρηματοδοτούμενες πράξεις του ΕΣΠΑ 2014-2020. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της πράξης, το κτίριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.
  Ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς είχε αναφέρει για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ : 
«Η Απόφαση της Περιφέρειας δικαιώνει τους κόπους μας. Ευχαριστώ τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάτες μου, που ανταποκρίθηκαν, για ακόμα μια φορά, στις απαιτήσεις ενός δύσκολου εγχειρήματος, όπως είναι η χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δρομολογήσαμε, στην παρούσα δημοτική περίοδο,  την κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Άνω Λιόσια και των αντίστοιχων σε Ζεφύρι και Φυλή φτάνουμε πολύ κοντά στο στόχο μας που είναι να μην μένει εκτός Παιδικών Σταθμών ούτε ένα παιδί στο Δήμο Φυλής» 

Ακολουθεί η σχετική απόφαση:




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΠΑΙΔ. ΣΤΑΘ/ΝΗΠ/ΔΗΜΟΤ/ΓΥΜΝ/ΛΥΚΕΙΟ.
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΤΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;
    Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ 50ΕΥΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή