ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος

                                                                                ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Η  Ομοσπονδία  Γονέων &  Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής  καταδικάζει  την επίθεση της ΧΑ  προς  την Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων  και τον Πρόεδρό της . Δεν  είναι  η  πρώτη  φορά  που  οι  απόγονοι  των  ναζί χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο απέναντι σε  γονείς, ειδικά μετά από κάθε αγωνιστική  διεκδικητική πρωτοβουλία του  γονεϊκού  κινήματος. Είχε προηγηθεί και παλαιότερη επίθεση σε άλλα μέλη του Δ.Σ με αφορμή πρωτοβουλίες που πήρε η Ένωση για το κλείσιμο της χωματερής.
  
Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ποτίσει με το δηλητήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού τις συνειδήσεις  του εργατικού λαϊκού κόσμου ακόμα και των παιδιών μας μέσα στα σχολεία. Δεν έχουν καμία θέση στο γονεϊκό κίνημα που παλεύει για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο των σχολείων.

Καλούμε τους  γονείς, το λαό, το σύνολο των φορέων του Δήμου να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιες επιθέσεις και να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της. Να μην δείξουν καμία ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στα παιδιά μας. Ο φασισμός δεν χτυπιέται με ευχολόγια και δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Αντίθετα τρέφεται από τη σιωπή, το φόβο, τη λογική των ίσων αποστάσεων. Όσο περνάει από το χέρι μας, έχουμε μεγάλη ευθύνη να μην αφήσουμε τη νεολαία χωρίς αντισώματα στο δηλητήριο του φασισμού.
Καλούμε  το  ΔΣ  της  Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων να  μην υποκύψει  σε  τέτοιους  εκβιασμούς  και να  συνεχίσει  μαζί  με   τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς ,τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του κινήματος την κοινή προσπάθεια για να υπάρξουν επιτέλους λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία της περιοχής .

                                                                                                                        Αθήνα  15.10.2018



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια