Συνεχίζονται τα έργα οδοποιΐας στη Δημοτική Ενότητα Φυλής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιΐας στη Δημοτική Ενότητα Φυλής

   Συνεχίζονται τα έργα οδοποιΐας στη Δημοτική Ενότητα Φυλής. Σύντομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πρόκειται να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση 22 δρόμων στο πλαίσιο της εργολαβίας που περιλαμβάνει, συνολικά, 76 δρόμους, συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων στις Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου και Φυλής.
Εν τω μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τσιμεντόστρωσης δρόμων σε τρία σημεία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής και συγκεκριμένα στις θέσεις « Μπρίνια», «Πηγή» και «Άγιος Νικόλαος».
Πρόκειται για αντιολισθητική τσιμεντόστρωση δρόμων συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου, μέσα στον οικιστικό ιστό και σε ανηφορικές τοποθεσίες, όπου αντενδείκνυται η χρήση ασφαλτοτάπητα. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν να συντηρηθούν πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την μετακίνηση των κατοίκων. Το έργο ολοκληρώνεται άμεσα στις δύο πρώτες τοποθεσίες, ενώ στη θέση «Άγιος Νικόλαος» θα ολοκληρωθεί μόλις γίνουν οι συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων, ώστε να μην ξαναγίνουν εκσκαφές στο σημείο.
Μιλώντας για το έργο ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς έκανε γενικότερη αναφορά στα έργα αποχέτευσης και οδοποιΐας που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.
 «Από τη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα δώσαμε έμφαση στην αποχέτευση και στην οδοποιΐα της Φυλής. Μειώσαμε το υπέρογκο κόστος σύνδεσης ώστε να συνδεθούν στην αποχέτευση όλα τα νοικοκυριά και κατασκευάζουμε αποχετευτικό δίκτυο για να καλυφθεί το 95% των κτιρίων της Δημοτικής Ενότητας. Δεν νοείται στον 21ο αιώνα να εξυπηρετούνται τα νοικοκυριά από βόθρους προκαλώντας υγειονομικά προβλήματα και επιβαρύνοντας οικονομικά τους συνδημότες μας.  
Στην οδοποιΐα ασφαλτοστρώσαμε τη Λεωφόρο Φυλής και παρακείμενους δρόμους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία για το Ζεφύρι και τη Φυλή. Εξάλλου, σύντομα θα αρχίσει το έργο της αγροτικής οδοποιΐας ώστε να φτάσουμε στα πιο απρόσιτα σημεία της Δημοτικής Ενότητας. Τέλος με το έργο διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς θα εξασφαλίσουμε πρόσβαση σε όλα τα σημεία αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνδημοτών μας στη Δημοτική Ενότητα Φυλής» τόνισε ο Χρήστος Παππούς.  
Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες προέρχονται από το έργο της τσιμεντόστρωσης στις οδούς Νικηφόρου Φωκά, Παλαιολόγου και Έβρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια