Περηφάνια και συγκίνηση για τον άθλο του Σπύρου Χρυσικόπουλου στην 7η Ποδηλατάδα της Ζωφριάς(βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περηφάνια  και  συγκίνηση για τον άθλο του Σπύρου Χρυσικόπουλου  στην 7η Ποδηλατάδα της Ζωφριάς

Πέρσι τέτοιο καιρό στην 6η Ποδηλατάδα του Συλλόγου της Ζωφριάς τα μικρά μέλη του  είχαν στεφανώσει τον Σπύρο Χρυσικόπουλο για την επιτυχία του στον Τορωναίο Κόλπο της Χαλκιδικής όπου πέτυχε να διανύσει τον τετραπλό διάπλου.

Τότε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς του είχε εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του και για το επόμενο βήμα του που ήταν η «βουτιά» των 140 χιλιομέτρων από Ρόδο για Καστελόριζο, μέσα σε 48 ώρες.

Κι αν ο Σπύρος που έπεσε από τη Ρόδο το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου δεν τα κατάφερε εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη δεύτερη νύχτα της κορυφαίας προσπάθειάς του, στη συνείδηση και στην καρδιά όλων μας είναι νικητής! Κολύμπησε πάνω από 30 ώρες και πάλεψε με τα κύματα διανύοντας την απόσταση των 100 χιλιομέτρων … Ο ίδιος στη σελίδα του στο Face Book ανέφερε τα εξής:

    Spyros Chrysikopoulos
«Μετά από 30 ώρες κολύμπι και περίπου 100km στο Ανοιχτό πέλαγος του Αιγαίου , αποφάσισα την 2η νύχτα να εγκαταλείψω την προσπάθεια μου (Ρόδος - Καστελλόριζο 140κμ nonstop).
Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχεδόν απαγορευτικές κι επικίνδυνες όταν πλησίασα στις ακτές της Τουρκίας παρά τις λίγο καλύτερες αρχικές προβλέψεις .
Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο Καστελλόριζο με ιατρική φροντίδα εξαιτίας στομαχικών διαταραχών λόγω του υψηλού κυματισμού .
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την στήριξη στην προσπάθεια μου αυτή .»

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του ο Σύλλογος της Ζωφριάς,  ο Σύλλογος της γειτονιάς του που ανέδειξε στον τόπο τον Υπεραθλητή και υπήρξε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, το  μεσημέρι της Κυριακής 14 Οκτωβρίου, κατά την λήξη της 7ης Ποδηλατάδας, δια στόματος της Προέδρου του Ευαγγελίας Κωβαίου, του αφιέρωσε λόγια βαθειάς εκτίμησης κι αγάπης, προσφέροντας στην μητέρα του Ειρήνη Στασινοπούλου και στον πατέρα του Σάκη Χρυσικόπουλο, μια ανθοδέσμη για τον Σπύρο.

Εκεί και ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής Γιώργος Μαυροειδής για να συγχαρεί τον Αθλητή και τους γονείς του και να δηλώσει απερίφραστα πως ο Δήμος Φυλής που στήριξε από την πρώτη στιγμή τον Υπεραθλητή, θα είναι κοντά του και στο επόμενο βήμα του.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η μητέρα του αθλητή  Ειρήνη Στασινοπούλου η οποία παραλαμβάνοντας την ανθοδέσμη για τον Σπύρο από τον Γιώργο Μαυροειδή, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια του και στάθηκε ιδιαίτερα στη συγκλονιστική υποδοχή του στο Καστελλόριζο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η αγάπη και ο θαυμασμός που δέχθηκε ο Σπύρος από τον κόσμο και τους μικρούς μαθητές ήταν αυθόρμητη και συγκινητική.
«Τον υποδέχθηκαν σαν ήρωα. Του ζήτησαν να γίνει επίτιμος Δημότης» τόνισε με σπασμένη φωνή η Ειρήνη, εν μέσω θερμού χειροκροτήματος.

Ας μην γράψουμε όμως περισσότερα για την ώρα… Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Σπύρος που αυτή τη στιγμή ξεκουράζεται για να επιστρέψει στην μεγάλη του αγάπη που είναι η θάλασσα…

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos από την εκδήλωση της Ζωφριάς 













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια