Ο Χρήστος Παππούς έριξε το θεμέλιο λίθο της Γρίζας υλοποιώντας ένα όνειρο δεκαετιών (ΒΊΝΤΕΟ)




                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Έναν νέο πυλώνα πολιτισμού αποκτούν τα Άνω Λιόσια, με τη θεμελίωση, από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού της Στέγης Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η Γρίζα». Ο Δήμαρχος, κάνοντας πραγματικότητα το αίτημα δεκαετιών,  θεμελίωσε το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κόσμου, τη νέα κοιτίδα πολιτισμού της πόλης. 
Την τελετή Αγιασμού των θεμελίων πραγματοποίησε ο πατέρας Φανούριος Μπριλής από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε στο όνειρο του συλλόγου, από της ιδρύσεώς του, για την απόκτηση της Στέγης της Γρίζας και ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια του αείμνηστου Γεωργίου Βασιλείου Καρατζά ο οποίος είναι ο δωρητής του οικοπέδου που αναγείρεται η Στέγη του συλλόγου.
«Είμαι σίγουρος ότι πολύ γρήγορα το σπίτι της Γρίζας θα είναι πραγματικότητα» δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Φυλής.  Ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που είναι σε φάση υλοποίησης τονίζοντας:  «Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά πλέον,  από δώ και πέρα, θα σας κουράσουμε αρκετά. Έχουμε να εγκαινιάσουμε πολλά έργα και δεν είναι προεκλογικά,  είναι έργα που μας καθυστέρησαν οι διαδικασίες, είναι έργα που για να βγουν βασανίστηκαν πολλοί συνάδελφοί μου,  είναι έργα που θα μείνουν για τα παιδιά μας για όλους και όλες εσάς» κατέληξε ο Δήμαρχος ευχόμενος χρόνια πολλά στα Αρβανίτικα και καλορίζικο το σπίτι της Γρίζας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» χαρακτήρισε τη θεμελίωση της Στέγης «μεγάλη μέρα» για το σύλλογο και ευχαρίστησε Δήμαρχο που «μετά από 30 χρόνια αυτό που όλοι ποθούσαμε, όλοι οι Λιοσιώτες και το θέλαμε» υλοποιείται. Ο Γιώργος Καραϊσκάκης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και  την οικογένεια του δωρητή του οικοπέδου για την συμβολή τους στην ανέγερση της Στέγης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα που «έτρεξε τις διαδικασίες γρήγορα». 
Η ανέγερση της Στέγης της Γρίζας γίνεται με δαπάνη του Δήμου Φυλής και  μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Ακολουθούν video με την τέλεση του Αγιασμού και τους ολιγόλεπτους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προέδρου της ΓΡΙΖΑΣ Γιώργου Καραϊσκάκη




  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια