Τα "κουκιά" και η "καρέκλα"


    Άρχισε η σταδιακή διαρροή ονομάτων υποψηφίων συμβούλων από τις δημοτικές  παρατάξεις, διαδικασία που εντάσσεται στην πρόσκαιρη δημιουργία κλίματος, αλλά και στο «σπάσιμο νεύρων» των αντιπάλων. Από την άλλη, όμως, προδίδει ότι κανένας από τους υποψήφιους δημάρχους , δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσει ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Αυτό είναι όμως και εύλογο και εξηγήσιμο: Πρώτον, είναι ακόμα νωρίς να πάρει κάποιος υποψήφιος θέση και να "εκτεθεί"  και δεύτερον,είναι δύσκολη υπόθεση η συγκρότηση μάχιμων και αξιόλογων ψηφοδελτίων.
   Περιττό να τονισθεί ότι δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι που αλλάζουν παράταξη από τη μια στιγμή στην άλλη (φαινόμενο που θα ενταθεί, όσο περνάει ο καιρός), είτε γιατί δέχονται πιέσεις, είτε γιατί δέχονται καλύτερες "προσφορές. Τα οφίτσια συγκεκριμένα, βρίσκονται σε ανοικτή δημοπρασία, γι΄ αυτό κάποια ονόματα ακούγονται από διαφορετικά σημεία. Επίσης δεν είναι και λίγοι οι υποψήφιοι οι οποίοι μετράνε τα "κουκιά" για να δούνε πως θα φτάσουν στην "καρέκλα". Σε αυτό το σημείο είναι που οι περισσότεροι υποψήφιοι κάνουν το μεγάλο λάθος που τελικά τους οδηγεί σε λάθος "καρέκλα",  με αποτέλεσμα μετά το πέρας των εκλογών να μην κάθονται σε αυτήν.
   Ενώπιον αυτής της καταστάσεως (αλλά και για άλλους λόγους) είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποκρυσταλλώσει κανείς άποψη για τη δυναμική των συνδυασμών, πολύ δε περισσότερο για την ανταπόκριση που βρίσκουν στο εκλογικό σώμα.
Οι εκπλήξεις, πάντως, παραμονεύουν παντού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια